Újabb országokat hódít meg az Apple Pay

Újabb országokat hódít meg az Apple Pay

Újabb országokat hódít meg az Apple Pay

pénzügy

1 perc

A vállalat a napokban jelentette be, hogy új okostelefonjainak és operációs rendszereinek megjelenésével egy időben elindítja mobilfizetési szolgáltatását a japán, orosz és új-zélandi piacokon is.

Augusztus elején már beszámoltunk arról, hogy egyes felmérések szerint mára az Egyesült Államokban már minden negyedik tranzakciót az almás cég mobilfizető platformjával intéznek a vásárlók, ebből adódóan sem meglepő, hogy a vállalat néhány havonta bővíti a részt vevő országok listáját.

Most éppen három jelentős új piacot terveznek meghódítani: Oroszországot, Új-Zélandot és Japánt. Első hallásra ez egyszerű lépésnek tűnik, hiszen azt is gondolhatnánk, csak engedélyezni kell az app letöltését az adott országokban, ám Japán esetében ez egy fokkal bonyolultabb.

A különböző érintés nélküli vagy mobilfizetési rendszerek többnyire az NFC-technológia segítségével működnek. A Near Field Communication megnevezés azonban csalóka: arra enged következtetni, hogy ez egyetlen megoldás elnevezése, holott a valóságban több különböző szabvány rendszeréről van szó.

Ezen szabványok közé tartozik a Sony által kifejlesztett FeliCa is, amelyet elsősorban anyaországukban használnak: az itt gyártott NFC-s eszközök, bankkártyák, okostelefonok mind ezzel a módszerrel kommunikálnak a terminálokkal.

Az Apple az iPhone 7 bejelentésekor kiemelte, hogy az új modelleket már ezzel a FeliCa rendszerekkel is felszerelik, így megkönnyítve az átállást a szigetország lakóinak.

A cég ígéretei szerint a felhasználók az indítás napjától kezdve Japánban nemcsak egyszerűen a bolti vásárláskor használhatják a mobilfizetést, hanem a már korábban is egyérintéses technológiát használó tömegközlekedési hálózatokon is fizethetnek így, valamint a benzinkutakon vagy akár a taxizáshoz is használhatják az iPhone-jaikat.

Forrás: NFC World+