Élesben tesztelik a drónos csomagküldést Egyelőre csupán két felhasználónak adatott meg a lehetőség, hogy teszteljék az Amazon Prime Air szolgáltatást. A drónos csomagküldés feltételei, hogy az ügyfél közel lakjon a cég elosztópontjához, legyen kertje, és csak néhány kilogrammos csomagot rendeljen. https://www.m2mzona.hu/uploads/files/cover_home/2451/articles/20161216115551/amazon-prime-air2.jpg

Élesben tesztelik a drónos csomagküldést

2016. december 19. 11:20
3'
Egyelőre csupán két felhasználónak adatott meg a lehetőség, hogy teszteljék az Amazon Prime Air szolgáltatást.

Az Amazon már régóta szemez a drónos csomagküldés lehetőségével, teljesen érthető okok miatt. A levegőben az automata repülőkkel sokkal gyorsabban juttathatnák el céljukhoz a csomagokat, mint az utakat követni kényszerülő teherautók, ráadásul a drónok közvetlenül az ajtó elé vihetnék a pakkot, vagy ha lehetőségük nyílik rá, akár a zárt kertekbe is. Így biztonságban maradna a csomag abban az esetben is, ha később ér haza a megrendelő.

A szolgáltatás technológiai feltételei már régóta adottak, hiszen ehhez saját fejlesztésű, előreprogramozható drónt is épített a társaság. A legtöbb problémát sokkal inkább a jogi háttér jelenti: a legtöbb ország nem hajlandó olyan repülő szerkezeteket a levegőbe engedni, melyek önmagukat vezetik, és nincs a közelükben az irányítójuk.

Úgy tűnik azonban, hogy az Egyesült Királyság mégis lehetővé tette a tényleges tesztüzemet. Két cambridge-i lakos ugyanis lehetőséget kapott arra, hogy kipróbálja a Prime Airt. A drónos csomagküldés feltételei, hogy mind a ketten hatalmas kerttel rendelkeznek, közel laknak egy Amazon elosztóponthoz, valamint az is kikötés volt, hogy 2,6 kg-nál könnyebb csomagokat rendeljenek.

Dolgozó drónok – Megérik a pénzüket

A speciális kiszállítás nagy előnye, hogy a hét minden napján munkára foghatók a drónok, bár azt fontos megjegyezni, hogy csak a nappali órákban és tiszta időjárási körülmények között repülhetnek. Ideális időszakokban az Amazon vezérigazgatója, Jeff Bezos ígérete szerint akár 13 percre is rövidülhet a rendelés leadásától a csomag érkezéséig eltelt idő.

A cég tervei között szerepel, hogy a továbbiakban szépen lassan kiterjesztik egyre több és több felhasználóra is a próbaüzemet, amíg el nem jutnak oda, hogy mindenki számára nyitva álljon ilyen formában is a légi csomagküldés lehetősége.

Forrás: The Guardian

A figyelmébe ajánljuk:

Sürgős szállítmányok: drónokat tesztel a UPS

A logisztikai vállalat bejelentette, hogy újabb drónkiszállítási tesztbe kezdett a CyPhy Works cég közreműködésével. Az eszközök vizsgálata távoli vagy nehezen megközelíthető területeken történik.

Segítség a levegőből

Természeti csapások után nehézzé válhat a segélynyújtás földi közlekedéssel, de a háborús konfliktusok közepén élőkhöz is van, amikor lehetetlen eljutni a szárazföldön. Egy új fejlesztés teljesen más irányból közelíti meg a segítségnyújtást, ugyanis maga a légi jármű is ehető lenne.

Drónokkal pontosítaná térképeit az Apple

A vállalat az automata repülők által összegyűjtött adatokat is felhasználná a térképek kidolgozásához és frissítéséhez, így gyorsabbá tehető a folyamat, mint a jelenleg használt, kamerákkal és szenzorokkal felszerelt járművek segítségével végzett információgyűjtés.
Olvasson még a témában:

Falcon Heavy, a robotrakéta

A SpaceX február 6-án este lőtte ki a világ egyik legnagyobb hordozórakétáját. Történelmi pillanat volt ez több szempontból is, például Elon Musk űripari cége a korábbiakhoz képest jóval „olcsóbban” képes hatalmas rakományokat a világűrbe juttatni. Ez a kuriózum az újrahasználható, földre visszatérő, autonóm rakétáknak köszönhető.

Futurisztikus közlekedést hozhat az IoT

Az okosautóktól a repülő taxikon át az autonóm teherhajókig számtalan ponton lesz hatással a technológia arra, hogy miként juttatunk termékeket és embereket A pontból B-be.