Önvezető flottát épít a Waymo A cég már hatszáz Chrysler Pacifica kisbuszt alakított önvezetővé, de úgy tűnik, ez korántsem elég az elképzeléseik megvalósításához. A távlati cél az önvezető taxiszolgáltatás elindítása. https://www.m2mzona.hu/uploads/files/cover_home/3500/articles/20180208165750/waymo-minivan-7.jpg

Önvezető flottát épít a Waymo

2018. február 12. 20:15
1'
A cég több ezer kisbusszal bővítheti az önvezető taxiszolgáltatását. A járművek még ebben az évben megérkeznek az utakra.

A Waymo már hatszáz Chrysler Pacifica minivan modellt alakított önvezetővé, de úgy tűnik, ez korántsem elég az elképzeléseik megvalósításához. A cég elárulta, hogy a Google-ből kinövő önvezető projektet több ezer kisbusszal bővíti, és ezek kiszállítása 2018 második felében fog elkezdődni. A hírek szerint a meglévő járművek tesztelése Phoenixben folytatódik, az új autók pedig majd a szolgáltatás bővítésekor más helyszíneken bukkanak fel.

A Waymo nagyot gurít az önvezető piacon

„A világ első teljesen önvezető autóival előremozdultunk a kutatás-fejlesztésről a működtetésre és telepítésre. A Pacifica Hybridek sokoldalú belső kialakítással bírnak és kényelmesek, az új járművek segítségével pedig tovább szélesíthetjük a szolgáltatás körét” – nyilatkozta John Krafcik, a Waymo igazgatója. 

A cég 2017 novemberében bizonyította be, hogy elérte a négyes szintű autonómiát, amikor tesztelni kezdte járműveit – a kormány mögött ülő sofőrök nélkül. Ekkor jelentették be azt is, hogy a következő néhány hónapban önvezető taxiszolgáltatást indítanak, amely a londoni agglomerációnál is nagyobb területet fed le.

A vállalat mostani lépése is igazolja, hogy komolyak a szándékaik, és hogy majdnem készen állnak a szolgáltatás beindítására. A cég dolgozói kezdetben az autókban fognak ülni, hogy vészhelyzet esetén megállítsák a járművet, de a tervek szerint idővel teljesen sofőr nélkül közlekedhetnek majd a gépkocsik.

Forrás: Engadget 

A figyelmébe ajánljuk:

Nuro: a futárok babérjaira tör az önvezető furgon

Egyre nagyobb az érdeklődés az olyan robotjárművek iránt, amelyek nem csupán utasok, hanem áruk szállítására is alkalmasak. A Nuro startup szintén ebből a koncepcióból igyekszik tőkét kovácsolni, viszont új szemszögből közelítették meg a fejlesztéseket.
Olvasson még a témában:

Falcon Heavy, a robotrakéta

A SpaceX február 6-án este lőtte ki a világ egyik legnagyobb hordozórakétáját. Történelmi pillanat volt ez több szempontból is, például Elon Musk űripari cége a korábbiakhoz képest jóval „olcsóbban” képes hatalmas rakományokat a világűrbe juttatni. Ez a kuriózum az újrahasználható, földre visszatérő, autonóm rakétáknak köszönhető.

Így hoz új irányokat a hajózásban az IoT

A Dolgok Internete, vagyis az egymással interneten keresztül összekapcsolt berendezések és eszközök átformálhatják a vízen történő szállítás folyamatát is. Az okostechnológia megváltoztathatja a szállítmányozás menetét, de akár teljesen új üzleti modellek kialakításában is szerepet játszhat.