A hangvezérlés az okostévézés új szintje

Kapcsolódó cikkek

A hangvezérlés az okostévézés új szintje

A hangvezérlés az okostévézés új szintje

szórakozás

1 perc

Az idei CES-en jelentették be a Dish amerikai tévészolgáltató és a Google Home együttműködését.

Az 1980 óta működő DISH Network Corporation leányvállalatai révén a társaság televíziós szórakoztatást kínál több millió ügyfél számára a műholdas Dish TV-nek és streaming Sling TV szolgáltatásnak köszönhetően.

Szoftverfrissítés bénította meg a Samsung okostévéit

A vállalat természetesen igyekszik kihasználni az új technológiákban, így a Dolgok Internetében (IoT) rejlő lehetőségeket is. A cég a januári Consumer Electronics Show-n jelentette be, hogy jelenleg is dolgoznak a televíziók hangvezérlésének megvalósításán, mégpedig a Google Home és a Google Assistant szolgáltatásokba történő integrációnak köszönhetően.

A közleményük szerint az integráció több nyelven, köztük angolul és spanyolul fog majd működni, a szolgáltatás pedig várhatóan már az idei év első felében elérhető lesz. Az újítás minden esetben, vagyis a Dish Hopper DVR összes generációjánál, a Joey ügyfeleknél és a Wally műholdas HD-vevőjénél is működni fog.

A hangvezérlés segítségével a csatornák keresésétől kezdve azok váltásán keresztül a „szünet” és az „visszatérés” funkciókig számos szolgáltatás elérhető lesz majd.

Forrás: The Verge