A horkolás vége

A horkolás vége

A horkolás vége

szórakozás

4 perc

Egy új eszköz párnák segítségével, észrevétlenül teheti nyugodttá az éjszakákat.

Manapság horkolásgátlók tucatjai érhetők el, példának okáért ott vannak a különféle orrcsipeszek és maszkok, amelyek viselője esetenként úgy nézhet ki, mintha épp jelmezbálba készülne.

Ha valaki nem akar ilyen megoldásokhoz folyamodni, viszont a horkolás beindulása után el szeretné kerülni a partnerétől érkező, könyékkel történő oldalba bökéseket, annak a Nora jelenthet megoldást, méghozzá úgy, hogy az érintettek még csak fel sem ébrednek.

A készlet része egy számítógépes egérhez hasonló fehér vezeték nélküli mikrofon, melyet az ágy mellé (például az éjjeliszekrényre) kell lerakni, egy pumpa, amit az ágy alá kell elrejteni, továbbá egy párna alá elhelyezendő felfújható eszköz. A horkolás teljes megakadályozását ígérő készülékekkel ellentétben a Nora tulajdonosa légzéstechnikáját monitorozza.

Speciális alvásfigyelő segíthet a stressz csökkentésében

Amikor a mikrofon érzékeli a horkolást, üzenetet küld a szivattyúnak, amely így automatikusan beindul és a csövön keresztül levegőt juttat a párna alatt található felfújható párnába, ami ennek köszönhetően megemeli azt, így a fej pozíciója megváltozik. Ez pedig stimulálja az ernyedt állapotban lévő nyaki és torokban lévő izmokat, ezáltal a légutak szabaddá válnak, a horkolás pedig megszűnik. Mindez olyan gyorsan történik, hogy sem az érintettnek, sem partnerének nincs ideje felébredni rá.

A horkolásgátlóhoz applikáció is kapcsolódik, ám a fejlesztők szerint ez nem szükséges a készülék működtetéséhez. Az alkalmazás rögzíti a horkolással járó hangokat és a tervek szerint adatelemzésre is képes lesz, és figyelmezteti tulajdonosát, ha horkolása súlyossága már orvosi konzultációt igényel.

Sikeres Kickstarter-kampányukban az előre kitűzött 100 ezer dolláros összeg több mint nyolcszorosát sikerült összegyűjteniük. A termék bolti ára 299 dollár lesz, de most még előrendelhető 60 dolláros kedvezménnyel. A termékeket jövő májusban fogják elkezdeni kiszállítani.