A járvány egyik nyertese az e-sport

Kapcsolódó cikkek

A járvány egyik nyertese az e-sport

A járvány egyik nyertese az e-sport

szórakozás

1 perc

Megduplázódott tavaly a versenyszerű internetes játékba áramló befektetői tőke, de az összeolvadásokat és felvásárlásokat is erősítette a koronavírus-járvány miatti speciális helyzet.

A Quantum Tech Partners 2020-as elemzése szerint tavaly 2,3 milliárd dollárnyi friss tőke érkezett a területen érdekelt cégekhez. Ez értékben 116 százalékos erősödést jelent a tavalyelőtti számokhoz képest.

Párhuzamosan a forrásbevonások száma is jelentősen emelkedett, de a 2019-es 123 ügyletről „csupán” 200-ra emelkedett a tranzakciók száma. Mindez azt jelenti, hogy egy-egy megállapodás átlagosan lényegesen magasabb összeget mozgatott meg – írta a Bitport.

Mindenki helyezkedik

Ez a szegmens még messze nem tekinthető érett piacnak, amit jól mutat, hogy egymást érték tavaly a felvásárlások és összeolvadások (M&A). Majdnem minden hétre jutott egy komolyabb üzlet, hiszen a szektorban összesen 50 ilyen jellegű megállapodást regisztráltak. A tranzakciók összértéke elérte a 658 millió dollárt, tavalyelőtt 33 M&A-üzlet jött létre együttesen 475 millió dollár összegben.

Az elemzésből az is kiderül, hogy mostanában nem feltétlenül a professzionális e-sport csapatok körül forog a befektetők érdeklődése. Helyette a hangsúly inkább az egész műsort kiszolgáló technológiára, a médiacsatornákra, a marketingben rejlő lehetőségekre és az egyéb kisegítő területekre tevődött át.