A trendi megjelenésre gyúr a Fitbit Versa

Kapcsolódó cikkek

A trendi megjelenésre gyúr a Fitbit Versa

A trendi megjelenésre gyúr a Fitbit Versa

szórakozás

2 perc

Az amerikai cég a hagyományos és futurisztikus megoldásokat is ötvözi a viselhető eszközök piacán.

A Fitbit a népszerű karórájához nemrég bemutatott egy új óraszíj-sorozatot. A Versa az eddigi legkönnyebb fém okosóra, amely egy töltéssel akár négynapos üzemidőt is bír.

A PH5 kollekció részeként a kötött karpántokat az Amerikai Divattervezők Tanácsával (CFDA) közösen készítették el. A cég szerint ötvözik a hagyományos kötöttárukat a futurisztikus, de ízléses megoldásokkal három különböző stílusban. Az óraszíjakat csíkos, bordázott és fém változatban forgalmazzák, ezen felül két további színt is lehet majd választani. A pántot 39,95 dollárért – tehát mintegy 11 ezer forintért – lehet megvásárolni.

A kötött óraszíjakon ugyanakkor nem kifejezetten mutatna előnyösen egy Apple Watch, mivel az új Fitbit okosórák előlapja csökkentett méretű és a korábbi négyszög is kerekítettebb. Egyébiránt a Versa nemcsak az Apple óráira, de a korábbi Fitbit termékekre (a szögletes, erőteljes megjelenésű Ionic-ra) is kevésbé hasonlít.

Úgy tűnik, érdemes volt időt és energiát fektetni abba, hogy hangsúlyosabbá váljon a különbség a saját márka és az Apple okosórái között. Míg az Ionic eladásai stagnáltak, addig az elegánsabb külsejű Versa „nagy durranásnak” számít, és júniusra már túl voltak az egymilliomodik eladott darabon.
Talán az új óraszíjak is arra szolgálnak, hogy könnyebb legyen megkülönböztetni a Versát az Apple Watch-tól, mert a változtatások ellenére is még mindig tetten érhető a hasonlóság.

Forrás: