A varázslat trendi: ezt tudja a Harry Potter okosóra

Kapcsolódó cikkek

A varázslat trendi: ezt tudja a Harry Potter okosóra

A varázslat még mindig trendi: ezt tudja a Harry Potter okosóra

szórakozás

2 perc

Az OP és a HP rövidítést vélhetően már sokan ismerik (bár előbbit feltételezhetően inkább a techvilág iránt érdeklődők), azt már valószínűleg kevesebben feltételezték, hogy ezek ugyanazzal a termékkel kapcsolatban is felbukkanhatnak. Márpedig most ezt történt: a kínai OnePlus márka ugyanis bemutatta Harry Potter okosóráját.

A különleges, limitált kiadású viselhető kiegészítő Indiában debütált. Az időzítés vélhetően nem véletlen, ugyanis 20 éve mutatták be a mozik a Harry Potter-sorozat első, 10 éve pedig az utolsó epizódját.

A varázsóra természetesen egyedi csomagolást kapott: a téglamintás doboz közepén egy ikonikus logóval ellátott Roxfort-érme található, ennek segítségével, a „téglafal” odébb csúsztatásával nyitható ki a pakk. Ez már önmagában felidézheti a felhasználóban a Harry Potter és a bölcsek köve egyik jelenetét, amikor Hagrid, az óriás egy téglafal megérintésével nyit utat Harrynek. A doboz kinyitásakor megjelenik egy kártya, amelyen az a szöveg olvasható, hogy a varázslat vár.

A készülék rózsaarany bevonatot és 1,39 colos Amoled kijelzőt kapott. A 46 mm-es kör alakú tok jobb oldalán két gomb található – csakúgy, mint a hagyományos OnePlus Watch esetén. Az alsó gombon egy villám alakú szimbólum látható, ezzel emlékeztetve a főszereplő azonos alakú sebhelyére a homlokán.

A hagyományos változattal ellentétben a HP-óra a sportos szilikon helyett barna bőrpánttal készült, amelyen a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola címere található. A rózsaarany óracsaton pedig a Harry Potter felirat díszeleg.

Az okosóra bekapcsolásakor rögvest egy különleges Harry Potter boot animációval kedveskedik a gyártó. Az okostelefonhoz történő csatlakoztatás után pedig további extrák következnek. A telepítés egyébként a szokásos módon, a OnePlus Health alkalmazás használatával történik.

A beállítások után is a Harry Potter varázslatos világát idézik. Ezt szolgálja például a négy házat (Mardekár, Griffendél, Hugrabug és Hollóhát) ábrázoló címer, de a kastélyt megjelenítő exkluzív számlapok és a Roxfort-logó is.

Az eszköz műszaki paramétereit és funkciót tekintve nagyon hasonlít eredeti társához. Így elérhetők a szokásos fitneszfunkciók, például a különféle sportolási módok támogatása, a lépéskövetés, a pulzusfigyelés az alváselemzés, a pulzoximéter vagy a stressz-szintellenőrzés.

Továbbá a normál okosóra funkcióinak szinte teljes skálája is rendelkezésre áll, beleértve a hívástámogatást, az iránytűt, a barométert, a zenevezérlést, az időjárás-előrejelzést, a riasztásokat és a stoppert.

Újdonságnak számít viszont az always-on display (AOD). Ennek lényege, hogy az eszköz még kikapcsolt állapotban is megjeleníti az olyan alapvető információkat, mint a pontos idő, az értesítések vagy az akkumulátor töltöttségi szintje. A navigációs funkció pedig a Google Maps-szel összehangban működik. A varázsóra 16.999 rúpiába, azaz körülbelül 70.000 forintba kerül.

Forrás: