A zenehallgatás új dimenziója

A zenehallgatás új dimenziója

A zenehallgatás új dimenziója

szórakozás

5 perc

Egy új fejhallgatóval bárhol, bármikor hallgathatja kedvenc előadóját – akár külön zenelejátszó eszköz nélkül is!

Az Aivvy Q egy fejhallgatóba épített streaming „doboz”, amellyel zavaró vezetékek nélkül lehetséges a zenehallgatás. A készülék külseje is igen tetszetős, a bőr és a fém (egészen pontosan alumínium) ízléses kombinációjából áll, és fekete, fehér, valamint barna színekben érhető el. Beépített zajszűrőt is tartalmaz, mely ízlés szerint bármikor kikapcsolható.

A fejhallgató felvételekor automatikusan elindul a zenelejátszás, levételkor pedig rögtön megáll. A készülék oldalának megérintésével lájkolni lehet a dalokat, amit a masina meg is jegyez, és ez alapján állítja össze a felhasználó saját lejátszási listáját. A szintén oldalt található tárcsa eltekerésével pedig könnyedén csatornát lehet váltani.

Az eszköz WiFi-n vagy Bluetooth 4.0 segítségével a telefonon keresztül csatlakozik az internetre, valamint beépített 32 gigabájtos tárhellyel rendelkezik, amely körülbelül 1500, egyenként ötperces zeneszám tárolására elegendő. Az akkumulátor kapacitása mintegy 40 órányi folyamatos lejátszást tesz lehetővé, a töltés a gyártó cég tájékoztatása szerint három órát vesz igénybe, feltöltött állapotban pedig a készülék az Aivvy Cloud zenei szolgáltatásával szinkronizál.

Zene füleinek: a kisujját sem kell mozdítani telefonáláshoz

Az eszköz hagyományos fejhallgatóként is használható, kikapcsolt állapotban (úgynevezett passzív módban) a készlet részét képező audiokábellel csatlakoztatni kell a telefonhoz vagy a laptophoz. Ezt követően máris lehet fogadni a hívásokat vagy éppen filmet nézni.

Akik pedig hagyományos Bluetooth fejhallgatóként szeretnék használni a készüléket, egy külön applikáció segítségével ezt is megtehetik.

Vannak még fehér foltok a történetben: arra például még nincs válasz, hogy mi történik akkor, ha éppen nincs WiFi-kapcsolat, vagy ha a felhasználó más, nyilvános zenei szolgáltatóhoz csatlakozik. Az sem tisztázott, hogy az Aivvy Cloud hány sávon lesz elérhető, és hogy a felhasználó hogyan választhatja majd ki az adott előadót, illetve az új tartalmak folyamatos letöltése mellett hogyan kerülhető el az, hogy elfogyjon a tárhely.

Kickstarter-kampányukkal már korábban összegyűjtötték a gyártáshoz és szállításhoz szükséges forrásokat, és az előrendelők már meg is kapták kész fejhallgatóikat. A termék további rendelésére a gyártó honlapján van lehetőség.