Állati fejlesztés: távvezérelt játék kutyáknak és macskáknak

Állati fejlesztés: távvezérelt játék kutyáknak és macskáknak

Állati fejlesztés: távvezérelt játék kutyáknak és macskáknak

szórakozás

4 perc

Gondolt már arra munka közben, hogy bárcsak az ötperces kávészünetben játszhatna egy kicsit az otthon szomorkodó kutyájával? A kamerával felszerelt, távolról irányítható okoslabdának köszönhetően mostantól megteheti!

Számos állatbarát küszködik azzal a problémával, hogy keveset tud foglalkozni a háziállatával, és rosszul érzi magát, hogy szinte egész nap magára hagyja a kedvencét. A PlayDate áthidaló megoldása a világ első, állatoknak készült okoslabdája.

Ha például a gazdák nap mint nap hosszú órákra otthon hagyják háziállataikat, ezzel a kütyüvel gyakorlatilag bárhonnan tudnak velük játszani, vagy akár ellenőrizni, hogy nem csinálnak-e valamilyen felfordulást a lakásban.

A fejlesztés alapvetően a távirányítható labdába szerelt kamerából és a használatához szükséges mobil applikációból áll. Az iOS- és Android-alapú okoseszközökre optimalizált alkalmazás ingyenesen elérhető, a telepítést követően internetkapcsolattal már használható is a játékszer.

A fejlesztés különlegessége, hogy a HD-kamerát úgy rögzítették, hogy az ne forogjon a labdával együtt, így folyamatosan szemtől szemben látható a kamera túloldalán lévő háziállat és annak közvetlen környezete is, valamint ezzel könnyebbé válik a navigáció. Az eszköz gyakorlatilag a köré szerelt mozgó burokkal mozog, így a belső gömb nemcsak stabilan az adott pozícióban marad, de a szennyeződésektől és az ütésektől is védve van. 

A kedvencek kedvence – okosnyakörv kutyáknak

A gazdák a kamera segítségével valós időben nyomon követhetik, hogy merre tartózkodik a házi kedvencük, de játék közben videofelvételt és fotókat is készíthetnek, valamint a beépített mikrofon segítségével beszélhetnek is a kutyájukhoz vagy macskájukhoz.

Ha a felhasználóknál nincs kéznél az okostelefonjuk vagy táblagépük, az sem nagy gond, ugyanis a PlayDate weboldalán keresztül szintén irányítható az okoslabdát. Ehhez csupán regisztrálni kell az oldalra és a bejelentkezést követően laptopon vagy asztali számítógépen keresztül is navigálható a játékszer.

A fejlesztők az Indiegogo oldalon szerveztek közösségi gyűjtést, és bár még több mint három hét van hátra a kampányból, már a kitűzött 60 ezer dolláros összeg többszörösét érte el a New York-i csapat.