Állatkerti séta egy okostelefonon

Állatkerti séta egy okostelefonon

Állatkerti séta egy okostelefonon

szórakozás

2 perc

Az olaszországi Zoom Torino biopark látogatói az állatkert területén elhelyezett iBeacon jeladóknak köszönhetően extra információkhoz és nyereményekhez juthatnak okostelefonjukon keresztül.

Egész különleges élményben lehet részük az olaszországi Cumianában található Zoom Torino látogatóinak az állatkertben elhelyezett, Bluetooth Low Energy hálózaton keresztül kommunikáló jeladóknak köszönhetően. A park több pontján felszerelt készülékek ugyanis a nézelődők pozíciója alapján küldenek az okostelefonjukra értesítőket, háttér-információkat az állatkert adott pontján lévő állatokról és a környezetükről, sőt a turisták akár extra jutalmat is kaphatnak az erre a célra kifejlesztett alkalmazásban.

Malackodás a világhálón: állati M2M-fejlesztés >>„A 160 ezer négyzetméteres park most már oktatási szerepet is betölt az iBeacon jeladókra épülő applikációnak köszönhetően” – magyarázta a technológiát kifejlesztő LabWerk. Az ingyen letölthető alkalmazásban például a felhasználók interaktív térkép segítségével tájékozódhatnak, amely pontosan megmutatja, hogy hol tartózkodnak, illetve bejelöli a legfőbb látványosságok és épületek helyzetét.   

„Miközben az ide érkezők felfedezik a hat különböző élőhely egyikét, meghatározott részletekhez, számadatokhoz, illetve tanácsokhoz juthatnak, mit érdemes még megnézniük” – áll a fejlesztő vállalat közleményében.

Állatmentés okosan: teknősöket figyelnek az okosérzékelők >>A felhasználók a mobileszközeiken külön értesítőt is kaphatnak arról, hogyha az állatkertben valamilyen különleges eseményt vagy rendezvényt tartanak. A látogató a park bizonyos pontjait felkeresve például kvízkérdésekre is választ adhat, és ezzel ajándékokat, továbbá az állatkert területén felhasználható kedvezményes kuponokat nyerhet.

A LabWerk vezérigazgatója, Floris Boekel elmondta: ez az első ilyen típusú technológiai fejlesztés az olaszországi állatkertek történetében, és cégük ezzel a megoldással lépett be az olasz piacra. A LabWerk által kialakított mApp technológiát számos országban – például Franciaországban, az Egyesült Államokban, Hollandiában, az Egyesült Királyságban és Norvégiában – is sikerrel alkalmazzák.

Forrás: NFC World+