Armani Exchange Connected: íme, egy újabb stílusos óra

Kapcsolódó cikkek

Armani Exchange Connected: íme, egy újabb stílusos óra

Armani Exchange Connected: íme, egy újabb stílusos óra

szórakozás

2 perc

A Fossil-csoporthoz márka új darabja trendi és meglehetősen sokat is tud.

Elsőként fontos tisztázni, hogy az óra nem összetévesztendő a 2018-as Emporio Armani Connected változattal. Ugyan mindkét termék Wear OS operációs rendszerrel fut, és hasonló funkciókkal rendelkezik, a hardveres háttér és az óralap tekintetében sok mindenben eltérnek egymástól.

A férfiaknak szánt Armani Exchange Connected 48 milliméteres rozsdamentes acél óraszíja a szabványos 42 milliméteres mérettől kissé eltér, ugyanakkor az eszköz rendelkezik minden olyan funkcióval, ami egy 2019-es okosfejlesztéstől elvárható. A GPS-es nyomkövetés a mobiltelefonhoz történő csatlakozás nélkül is működik, a készülék 50 méteres mélységig vízálló. A Google Pax használatával pedig az NFC-s fizetés is lehetséges a segítségével.

Ez az okosóra is az immár három éves Snapdragon Wear 2100 chippel működik. A telepítési folyamat egyszerűnek mondható, a funkciók pedig testre szabhatók. A kezdőképernyőt felfelé csúsztatva megjeleníthető a legújabb telefonos értesítések listája. Külön gyorsbeállítási panel érhető el a képernyő fényerejének szabályozásához, a repülő üzemmód vagy az akkumulátor-kímélés bekapcsolásához, valamint a Google Pay aktiválásához. A Google Fit segítségével pedig monitorozható a napi megtett lépések száma, a pulzus, de a futási- és edzési mutatók is elérhetők.

A beépített GPS-nek köszönhetően az sem gond, ha az óra viselője a futópad helyett a szabadban való futást részesíti előnyben, hiszen okostelefon nélkül is folyamatosan nyomon követheti tartózkodási helyét, a távolságot és a magassági változásokat. A pulzusmérő pedig napközben és éjszaka is „dolgozik”, a kapcsolódó adatokat pedig az órában és az okostelefon társalkalmazásban is megtekinthető grafikonokon ábrázolja.

Az akkumulátor egy feltöltéssel maximum kétnapi használatot bír, az időtartam nagyban függ a GPS és a pulzusmérő használatától.

Az Exchange Connected nagyobb mérete ellenére meglehetősen kényelmes viseletnek mondható, és kifinomult kialakításának köszönhetően nem „ordít” róla, hogy intelligens karóráról van szó. Ennek ellenére az óra inkább azoknak ajánlott, akik a divatot részesítik előnyben a technológiával szemben. A termék ára 295 dollár.

Forrás: