Az IoT is félelmetesebbé teheti a halloweent

Az IoT is félelmetesebbé teheti a halloweent

Az IoT is félelmetesebbé teheti a halloweent

szórakozás

2 perc

Bárhol felbukkanhatnak a Dolgok Internetére épülő megoldások, és ez alól az október végi halloween partik sem kivételek.

A korábbi években a kreatív házigazdáknak meg kellett elégedniük a töklámpásokkal, műpókhálókkal vagy esetleg a házilag kikevert művérrel, hogy igazán horrorisztikussá varázsolják otthonukat egy buli kedvéért, az igazán félelmetes maguktól mozgó és villogó díszletekre pedig nem mindenki volt hajlandó pluszpénzt áldozni.

A világhálóra csatlakozó szenzoroknak és vezérlőknek köszönhetően azonban ma már elérhetőbb áron szerezhetőek be az ilyen eszközök, amelyek egy része nemcsak ijesztgetésre használható, hanem novembertől kezdve akár állandó kiegészítője lehet a lakásnak.

Paranormális világítás

A sikeres filmrendezők általában egyetértenek abban, hogy a horrorfilmek és a félelemkeltés egyik kulcsa a világítás, érdemes hát eltanulni tőlük ezt a leckét. Az okosotthonok kiegészítőjeként már könnyen beszerezhető, távvezérelhető izzók segítségével teljesen démoni hatást kölcsönözhet a ház bármelyik helyiségének. A Philips Hue villanykörték például a töklámpásokba is tehetőek, és a számos beállítási lehetőségnek köszönhetően fényerejük, színük is változtatható, de akár gyertyaszerű pislákolás is beprogramozható rajtuk.

Aki ennél is többet foglalkozna a hangulatvilágítással, annak érdemes akár az egész konyhai világítást (a pult fölött, a szekrényekben) intelligens fényforrásokra kicserélni. A buli estéjén igazán félelmetes lehet, ha mindegyiken egyszerre veszik le a fényerőt, miközben a halloween tök és a dekoráció fényesen világít. Arról nem is beszélve, hogy az október végi parti után is maradhatnak ezek az izzók, így a távvezérelhető és energiatakarékos világításnak köszönhetően az áramszámlán is lehet spórolni.

Biztonság az éjszakában

Az M2M Zónán már többször leírtuk, milyen hasznos lehet akár túrázás, akár a hétköznapok során a személyi nyomkövetés, sőt már kifejezetten gyermekeknek tervezett okosórákat is gyártanak, amelyek elsődleges funkciója, hogy mindig nyomon kövessék a pozíciót, de szükség esetén telefonként is használhatóak.

Az Egyesült Államokban már annyira felkapottá vált a halloween ünneplése, hogy október 31-e éjszakáján szüleik kíséretében rengeteg gyermek sétál az utcán. A biztonság növelése érdekében érdemes ilyenkor a gyerekek ruhájára valamilyen nyomkövetőt is rögzíteni, így akkor is könnyen megtalálhatják a szülők őket, ha a jelmezes tömegben esetleg elkeverednének.

Forrás: SiliconANGLE