Az okos hotelek új szintre emelik a szállásélményt

Az okos hotelek új szintre emelik a szállásélményt

Az okos hotelek új szintre emelik a szállásélményt

szórakozás

1 perc

A vezeték nélküli hálózatok egyre nagyobb teret nyernek az életünkben, ez alól nem kivétel a szállodaipar sem. A cél sokrétű, de a fókuszban továbbra is a vendég áll.

A modernebb hotelek a legtöbbször arra használják az M2M-technológiát, hogy ellenőrizzék és irányítsák az elektromos hálózatot, a légkondicionálót vagy más energiaforrásokat.

A gépek, szenzorok közötti kommunikáció segít az automatizálásban, így például a hőfokszabályozás, a fényforrások, az ajtózáró rendszerek vagy más vezeték nélküli eszközök nyomon követésében, távoli felügyeletében.

Még több M2M

A legnagyobb hotelek azonban nemcsak az automatizálásra kezdték el használni a machine-to-machine technológiát, hanem arra is, hogy a szállásélményt növeljék és személyre szabott szolgáltatást nyújtsanak a vendégek számára.  

Például vannak olyan okostelefonos alkalmazások, amelyekkel a vendégek kinyithatják az ajtókat, a szobákban elhúzhatják a függönyt vagy éppen távolról a légkondit állíthatják be. Az olyan kreatív projektek pedig – mint a Thofu – már arra is képesek, hogy megváltoztassák a szobák színvilágát, így alkalmazkodva a vendégek igényeihez.