Az okosotthonok legfurcsább kiegészítői

Az okosotthonok legfurcsább kiegészítői

Az okosotthonok legfurcsább kiegészítői

szórakozás

4 perc

Néha a jóból is megárt a sok. Ez igaz a Dolgok Internetére is, ahol a fésülködési szokásainkat kritizáló okoshajkefe vagy a kütyüket wifiképességgel felvértező tervek után idén is elszabadult a fejlesztők fantáziája. Íme, néhány a nem éppen szokványos okoseszközök közül:

Beszélgető okossótartó

A Smalt (smart+salt) nevű cég dobta piacra az internethez kapcsolódó sótartót, amelyen egy tárcsa segítségével is be tudjuk ugyan állítani, hogy mennyi sót szeretnénk az ételünkre szórni, de mennyivel viccesebb, ha csak odaszólunk neki, és Alexa, a virtuális asszisztens máris teljesíti a kívánságunkat. Természetesen egy beépített hangszóró is tartozik a sótartóhoz, csak mert miért ne? 

A kukák támadása

A szemetet behelyezni a szemetesbe igazi kihívást jelenthet. Biztos Ön is elgondolkodott már ilyenkor, hogy vajon rendben van-e minden a vödörben, tiszta-e benne a levegő, vagy a konyhabútor színével harmonizáló szemeteszsákot használ-e? 

Szerencsére itt a Quibe, az intelligens szemetesvödör. Nincs több könyörgés a szomszédnak, hogy ellenőrizze a kukákat, amíg nyaralunk, a Quibe applikáció mindent elrendez, amíg mi távol vagyunk. Az okoseszköz bépített képernyővel és hőmérővel felszerelt, és azonnal figyelmeztet, ha úgy érzi, ki kellene üríteni a vödröt. Persze, ha időnként vetünk egy pillantást a szemetesre, erre magunktól is rájöhetünk.

A legfurcsább tulajdonsága a cég Kickstarter-oldala szerint, hogy például arra is felhívhatja a figyelmünket, ha drasztikusan megemelkedett benne a hőmérséklet, vagy egy ideje nem érez mozgást maga körül. Ez utóbbi talán azért érdekes neki, hogy mozgósíthassa a lakás összes IoT-eszközét, ellopja a személyiségünket és kizárjon a saját lakásunkból, így hát tessék odafigyelni! – fűzte tovább a futurisztikus történetet a Wired újságírója.

Reggeli üzenet 

A legbizarrabb kütyüket a közösségi finanszírozással foglalkozó oldalakon találni, teljesen természetes hát, hogy az “applikáció-vezérelt okos képpirító” is az Indiegogón bukkant fel, az viszont már nem annyira, hogy csaknem 2000 ember hisz benne, és hajlandó pénzt áldozni a legyártására.

A Tosteroid segítségével bármilyen dizájnt „rányomtathatunk” egy szelet pirítósra, vagy, ami még viccesebb, üzenetet küldhetünk vele a hasonló készülékkel bíró ismerőseinknek is. Képzeljük csak el a barátunk arcát, amikor a pirítósán az aznapi időjárásjelentést olvashatja. Vagy továbbgondolva a különös fejlesztést, akár közüzemi számlákat, zsaroló üzeneteket vagy családi pletykákat is majszolhatunk.

Forrás: Wired