CES: Lenyűgöző felvételeket készít a DJI kamerája

CES: Lenyűgöző felvételeket készít a DJI kamerája

CES: Lenyűgöző felvételeket készít a DJI kamerája

szórakozás

3 perc

A speciális kamerával akár filmkészítőnek is érezheti magát.

Tavaly novemberben a dróngyártásáról ismert DJI bemutatta az Inspire 1 quadcoptert, amely drónkamerájával 4K-felbontású, mozgó- és állóképes légi felvételek készítésére képes. Hogy az elképesztő képsorok ne csak a levegőben készülhessenek, a Las Vegas-i CES 2015-ön a cég bemutatta az Inspire 1 földi változatát.

Az Inpire 1 tulajdonképpen egy csuklós szerkezet, amely mozgás közben stabilizálja az objektívet. Az új készülék tartójába behelyezhető okoseszköz – kézzel hátulról megtámasztva – a hüvelykujjal történő érintéssel könnyedén irányítható. Beépített mikrofont is tartalmaz, és – jack csatlakozójának köszönhetően – külső mikrofon is csatlakoztatható hozzá.

A DJI újabb fejlesztése nem tartalmaz beépített akkumulátort, a fogantyújában van egy kivehető és újratölthető darab, amellyel 70 percen keresztül rögzíthetőek a felvételek.

A fogantyú kétféle módban használható: egyrészt rögzíthető vele a kamera, így a felvételt készítő személy mozgása közben is a helyén marad, a másik, „pásztázó” funkcióval pedig az eszköz együtt mozog használójával.

Arról egyelőre nem áll rendelkezésre pontos információs, hogy a készülék mikortól és milyen áron lesz elérhető, de a részletekre várhatóan még idén fény derül.

A DJI egyúttal bejelentette a GoPro Hero4 Black Zenmuse H4-3D gimbal Phantom 2 drónos változatát is.

Forrás: Cnet.com / The Verge