A Samsung bemutatta a jövő kijelzőjét

Kapcsolódó cikkek

A Samsung bemutatta a jövő kijelzőjét

CES: a Samsung bemutatta a jövő kijelzőjét

szórakozás

2 perc

Az idei szórakoztató elektronikai kiállításon debütált új generációs, moduláris Micro LED kijelzők új fejezetet nyithatnak a televíziógyártás történetében.

A Consumer Electronics Show (CES) innovációs díjával is kitüntetetett moduláris Micro LED technológia a többi között egy új 75 colos kijelzőben, a 219 colos The Wall megjelenítőben, valamint számos eltérő méretű, kivitelezésű és konfigurációjú eszközben debütál.    

Az önálló fénykibocsátó technológia és moduláris képességek birtokában a Micro LED kijelzők páratlan képminőséget, sokoldalúságot és megjelenést biztosítanak a felhasználók részére. Ezek az átalakítható felületek egyedi, önálló fénykibocsátó Micro LED modulokból és több millió szervetlen, piros, zöld és kék mikroszkopikus LED-chipekből épülnek fel. Az így biztosított képminőség meghaladja a piacon jelenleg elérhető megjelenítési technológiák által biztosított vizuális élményt.

A Samsung Micro LED technológiája a tavalyi CES kiállításon debütált a díjnyertes, 146 colos The Wall kijelzőben.

A csúcstechnológiás félvezető modulok gyártása terén elért technológiai fejlődésnek köszönhetően tovább csökkent a távolság az egyes mikroszkopikus LED chipek között. A dél koreai cég így megalkotta a 4K Micro LED-et kisebb, az otthonokba jobban illeszkedő 75 colos kialakításban is.

A Micro LED moduláris felépítésének köszönhetően nagyobb mozgásteret enged a képernyő méretét tekintve, így a felhasználók a tévé méretét a rendelkezésre álló tér méretéhez igazíthatják. Sőt, további Micro LED modulok hozzáadásával a képernyő méretét bármekkorára növelhetik.

A moduláris kialakításnak köszönhetően a tévézők a jövőben létrehozhatják a saját, akár rendhagyó képarányokkal (9x3, 1x7, 5x1) rendelkező kijelzőjüket is. A készülék több modul használata mellett is képes skálázással növelni a felbontást oly módon, hogy a pixelsűrűség nem veszít értékéből.