Újabb okosórák a Fossil Grouptól Tavaly az Android Wear, az okosórákra és viselhető kütyükre kifejlesztett operációs rendszer folyamatosan hódította meg a divatmárkákat. https://www.m2mzona.hu/uploads/files/cover_home/3415/articles/20180111164920/okosora-luxus-ces.jpg

Újabb okosórák a Fossil Grouptól

2018. január 12. 10:30
1'
A tavalyi évben az Android Wear, az okosórákra és viselhető kütyükre kifejlesztett operációs rendszer folyamatosan hódította meg a divatmárkákat, az új funkcióhoz menő stílust is kínálva.

Lassan már kivethetetlen, hogy a világon hány okosórán fut Android Wear operációs rendszer. Közülük jó néhányat gyárt a Fossil Group: a Misfit, a Fossil, a Diesel, a Michael Kors vagy az Emporio Armani mind hozzájuk tartozik. Most a cégcsoport két, divatórákat gyártó márkája, a Kate Spade és a Skagen jelentkezett új innovatív karórákkal a piacon. 

Íme, az első okosóra a Louis Vuittontól

A Kate Spade New York cég új modellje, a Scallop személyre szabható, animált számlappal van felszerelve. Választhat a vásárló kacsintó szemeket, lehulló virágokat, a jellegzetes New York-i taxikat vagy izgalmas, a helyi időjárást jelző effekteket. Utóbbiak segítségével például mindig tudható, hogy éppen napsütéses, felhős vagy esetleg esős idővel találkozunk, ha kilépünk az utcára. 

A viszonylag nagy méretű, nemesacél órát mintázott foglalat veszi körbe, és tartozik hozzá egy fémből vagy bőrből készült óraszíj is. Vízálló ugyan, de pulzusmérésre nem alkalmas. 

A Skagen Falster csatlakoztatott órája ezzel szemben, ahogy a társaságtól már megszokható, a szélsőségesen minimalista dizájnt kedvelőket célozza meg. Méretben hasonlít az előző órára: 42 mm-es nemesacél burkolat veszi körbe, és 275 dollárért bőrszíjjal, 299 dollárért pedig hálószerű fémszíjjal lehet megvásárolni. A funkciókat tekintve ugyanakkor ez az eszköz sem méri a szívritmust. 

A CNet újságírója szerint egyik cég sem alkotott a bemutatott újdonságokkal egyedülállót, pedig ahhoz, hogy igazán kitűnjenek a sok hasonló termék közül, új ötletekre és hosszabb akkumulátor-üzemidőre lenne szükség. 

A figyelmébe ajánljuk:

Utazás az okosórák körül

Hol tart ma a csatlakoztatott órák piaca? Mi a különbség a 15 és az 1000 dolláros órák között? Hogyan segíthetik az okosabb időmérők az időseket? És miért fontos a műszaki visszafejtés, vagyis a fordított mérnöki munka? A részletekről Varga Péter, az Objection Kft. ügyvezetője beszélt a Trend FM műsorában.

Így lehet a Fitbit órájával fizetni

A Visa amerikai kártyakibocsátó cég az Ionic okosóránál is biztosítja a mobilfizetési funkciót. Az Európában először Svájcban használható szolgáltatás a Visa Token Service segítségével működik.
Olvasson még a témában:

Otthoni okoseszközök a kínai Baidutól

Több cég próbálja uralni az otthoni virtuális személyi asszisztensek piacát. A Google és az Amazon elsődleges versenyterepe az Egyesült Államok, míg a kínai Baidu számára az anyaország a fő terep.

A magyarok harmada tartja magát telefonfüggőnek

A mobilunkkal a kezünkben kezdődik és ér véget minden hétköznapunk, mégis mindössze a magyarok 29 százaléka tartja magát telefonfüggőnek – derül ki a Huawei megbízásából 12 európai országban készített kutatásból.