Drónhadsereg Disney Worldben

Drónhadsereg Disney Worldben

Drónhadsereg Disney Worldben

szórakozás

7 perc

Az Intel 300 drónnal rendezett ünnepi témájú bemutatót a floridai élményparkban. A repülő eszközök látványban újfajta „tűzijátékként” színes képeket, karácsonyi figurákat, mozgó ábrákat rajzoltak az égre.

A vállalat márkainnovációs imidzsének szerves részét képezik a speciális tervezésű drónok, amelyeket természetesen saját eszközökkel pakol tele a cég. A novemberi show-hoz is az új Shooting Star modelljeit használták fel.

Zenére ugrál a játékos drón

A rendezvény azért is érdekes, mert az Egyesült Államokban sosem használtak még ennyi drónt egyszerre szórakoztatásra. A 300 darab repülő szerkezet előre megtervezett koreográfia alapján mozgott a karácsonyi slágerekre. A show ezen felül az új darabok első nyilvános szereplése, ezzel mutatta be a cég a kifejezetten szórakoztatási célokra tervezett UAV (ember nélküli légijármű) technológiát. Ezeket a gépeket a tervek szerint főként fesztiválokon, légi- és fényshow-kon alkalmazzák majd.

A látványosság nem egyszeri alkalom volt; a Disney-birtok látogatói január 8-ig nézhetik meg személyesen a produkciót.

A drónok szuperkönnyű műanyagból, illetve a térkitöltőknél is alkalmazott hungarocellből készültek, így nem meglepő, ha egyenként csupán 280 gramm a súlyuk. A négymilliárd szín előállítására képes LED-es eszközt, ahogy az elvárható, a bemutató során egy kvadkopter emeli a magasba. 

Forrás: VentureBeat