Drónt venne karácsonyra? Íme, néhány ötlet

Drónt venne karácsonyra? Íme, néhány ötlet

Drónt venne karácsonyra? Íme, néhány ötlet

szórakozás

2 perc

A távirányítású repülő eszközök a slágertermékek közé tartoznak, hogyha high-tech ajándékról van szó.

Nézzünk, néhány különböző árkategóriájú darabot.

Navig8r Air-20 Wi-Fi Drone

Az alacsonyabb árfekvésű eszköz kezdőknek is ajánlott. A drón WiFi kapcsolattal működik, a kapcsolódó applikáción keresztül pedig egyszerűen irányítható. Könnyű le- és felszállni vele, és az adott „szinten” (azaz magasságban) tartása sem okoz problémát, így állóképet is szépen lehet rögzíteni vele.

A hangalapú utasítások és „nyomkövetési” funkciók révén nem okoz gondot a repülési terv betartása, a 360 fokos látószög biztosítása mellett végrehajtható trükkök pedig némi játékra is adnak lehetőséget. A töltés USB kábellel lehetséges, a kamera felbontása 430x480 pixel.

Tello drone

A DJI eszköze kezdőktől rutinosabb drónhasználókig gyakorlatilag bárkinek ajánlott, és kortól függetlenül azoknak sem okoz gondot az irányítása, akik előtte még nem próbáltak ilyet.

A mindössze 80 grammos repülőeszköz a tapasztalatok szerint egyszerűen használható. A vállalat online shop-jában szereplő információk alapján a drón 13 percet képes egyhuzamban repülni, mintegy 100 méterre képes „ellátni”. 720p felbontású HD-s képeket tud rögzíteni, távirányító is tartozik hozzá, és 2 antennával is rendelkezik.

Mavic 2 Pro

A szintén a DJI által jegyezett darab nemrég debütált két változatban: a Mavic 2 Pro és a Mavic 2 Zoom nagy előnye, hogy „összecsukható” (egészen pontosan a „kar” részeket lehet lehajtani), így a felhasználó kedve szerint bárhová magával viheti azt. Mivel összecsukva mérete csak 21,4 x 9,1 milliméter, így voltaképpen bármilyen táskába belefér.

A Mavic 2 Pro egyébként sokban hasonlít elődjére. Mivel számos kiegészítő tartozik hozzá, és 4K felvételek vagy képek készítésére alkalmas kamerája is garantálja a megfelelő minőséget. Az árazása is a prémium kategóriába sorolja, ha az 1499 eurós (482 ezer forint körüli) árcédulát nézzük.

Forrás: