Dupla ujjlenyomat-olvasót kapott a Huawei csúcstelefonja

Kapcsolódó cikkek

Dupla ujjlenyomat-olvasót kapott a Huawei csúcstelefonja

Dupla ujjlenyomat-olvasót kapott a Huawei csúcstelefonja

szórakozás

1 perc

A kínai vállalat a világ első dupla ujjlenyomat-olvasóját építette új luxustelefonjába, a Porsche Design Huawei Mate RS-be.

A 6 hüvelykes, 3D hatású üvegtestből formázott készüléket – amelynek formáját a Porche 911 GT3 RS sportautó vonalai ihlették – tulajdonosa már a képernyő felületén, akár érintés nélkül is feloldhatja.

A készülék hátlapjára három Leica kamera került, a kiváló minőségű képek készítését pedig a mesterséges intelligencia is támogatja. A Porche Design Huawei Mate RS a vállalat első okostelefonja, amely vezeték nélküli gyorstöltőt kapott, a beépített két Dolby ATMOS hangszórónak köszönhetően pedig kitűnő hangzást biztosít.

Dupla biztonság

A készülék egyik legnagyobb újítása a dupla ujjlenyomat-olvasó, amellyel a felhasználó a telefon megérintése nélkül is fel tudja oldani a képernyőt. A gyártó az egyik ujjlenyomat-olvasót a Mate RS kijelzőjében helyezte el, így a kezelőfelület előhívásához elég pusztán a megfelelő ujjat a telefon fölé emelni. A másik leolvasó a hátlapon található.

AI-val felvértezve

A készülék mesterséges intelligenciával támogatott processzorának köszönhetően a Mate RS képes a felhasználó igényeinek megfelelően kezelni a gyakran használt alkalmazásokat, és ez alapján optimalizálja a telefon energiagazdálkodását.

A gyártó a készüléket 512 GB és 256 GB-os belső tárhellyel is kínálja. A telefon csepp, por-, és vízálló – egy méteres vízmélységben 30 percig – így nem esik baja akkor sem, ha esős időben vagy a medenceparton használják.

A Mate RS elegáns fekete színben – Kínában limitált darabszámban vörösben is  –, változatos bőr luxus kiegészítőkkel kerül majd a polcokra várhatóan 2018 áprilisában.