Echo Dot: újabb okoshangszóróval rukkolt elő az Amazon

Echo Dot: újabb okoshangszóróval rukkolt elő az Amazon

Echo Dot: újabb okoshangszóróval rukkolt elő az Amazon

szórakozás

3 perc

Az intelligens személyi asszisztensként is működő Amazon Echo asztali hangszóró most egy „kistestvért” is kapott, amelyből néhány alkatrészt kihagytak, így nemcsak kisebb, hanem jóval olcsóbb is lett.

Az eszköz sikere sarkallta arra az Amazont, hogy a kapcsolódó Alexa digitális asszisztenst más berendezésekbe is integrálják, így az mára már része a Fire TV-nek, a Fire TV Sticknek, valamint két új készüléknek: a Tapnak és az Echo „kistestvérének”, az Echo Dotnak.

Utóbbi tulajdonképpen az Echo újabb változata, azzal a különbséggel, hogy nem tartalmazza a legmélyebb és legmagasabb hangok előállításához szükséges alkatrészeket (a mélynyomót, a reflexcsövet és a csipogó hangszórót).

Ezen kívül azonban ugyanúgy hét, minden irányban elhelyezkedő mikrofon található benne, így a készülék a szoba másik végéből is meghallja tulajdonosa utasításait.

Az Androidról és iOS-ről is elérhető Alexa alkalmazás segítségével könnyedén beállítható a wifi-kapcsolat, elérhetők a kapcsolódó szolgáltatások (mint például a Spotify vagy az Amazon Music), de olyan egyéb készülékekhez is csatlakoztatható a rendszer, mint például a Philips Hue okoslámpák.

Az Echo Dot is képes vezérelni az okosotthon berendezéseit, Uber-fuvart vagy akár pizzát is rendelhet, ellenőrzi a FitBit használata mellett elégetett kalóriák számát vagy felolvashat egy e-könyvet is a Kindle-ről.

Ez a hangszóró olvas a gondolataiban

Ugyanakkor maga a hangszóró – apróbb méretéből fakadóan – kevésbé szól jól, viszont a hátsó audio jack kimenetnek köszönhetően sztereorendszerekhez csatlakoztatható, illetve Bluetooth-hangszóróval is összekapcsolható. Ez utóbbi jól jöhet, ha például a felhasználó a lakás más helyiségében szeretne zenét hallgatni.

Az új termék tehát kicsi, egyszerűen beállítható, a kapott utasításokra gyorsan és megfelelően reagál. 90 dolláros ára is barátinak mondható, ugyanakkor sok szempontból nyilván nem képes olyan teljesítményre, mint jóval drágább elődje.

Forrás: Mashable