Egyre több tud az Apple HomePodja

Kapcsolódó cikkek

Egyre több tud az Apple HomePodja

Egyre több tud az Apple HomePodja

szórakozás

1 perc

Az okoshangszóró újabb kényelmi funkciókkal gazdagodik.

Az egyik legfontosabb fejlemény a tavaly februárban piacra dobott készülékkel kapcsolatban, hogy 14 hónappal a bevezetése után, a cég 50 dollárral csökkentette az eszköz árát.

Nemrég viszont további újdonságokat is bejelentettek: az almás vállalat operációs rendszerének iOS 13 változatában új funkciókat kap a készülék. A bejelentés a június elején tartott Apple-eseményen, a WWDC (World Wide Developers Conference) konferencián történt.

Az iPhone XS és az XR tavaly szeptemberi bejelentésével egyidejűleg az Apple elérhetővé tette a zeneszámok dalszöveg alapján való keresését, valamint hívások indítását és fogadását a HomePodon keresztül. Nem utolsósorban pedig lehetővé vált több, párhuzamosan futó időzítő beállítása.

Az iOS 13 megjelenésével az eszköz felismeri, ki beszél hozzá és annak megfelelően reagál. Személyre szabott zenét játszik, követi az illető naptárát, illetve jelzi a soron következő programokat. A rendszer támogatja az iPhone-ról átküldött zene lejátszását, vagyis a hangszóró közelében lévő telefonon beállított muzsikát gond nélkül kihangosítja.

Az iOS 13 május első hetében vált elérhetővé a fejlesztők számára, ősztől pedig a nagyközönség számára is elérhető – ígéri a szoftvercég.

Forrás: