Érkezik a világ első holografikus telefonja A készülék különlegessége, hogy a 3D-s kép speciális szemüveg nélkül is látható. https://www.m2mzona.hu/uploads/files/cover_home/2977/articles/20170718152132/holografikus-telefon.jpg

Érkezik a világ első holografikus telefonja

2017. július 18. 16:15
2'
A készülék különlegessége, hogy a 3D-s kép speciális szemüveg nélkül is látható. Az ötlettel ráadásul nem egy nagy telefongyártó, hanem a professzionális hollywoodi kamerák gyártásával foglalkozó RED rukkolt elő.

A Hydrogennek elnevezett telefont a cég „a világ első holografikus médiaeszközeként” írta le, amelyhez nem kell speciális szemüveget venni. Az 5,7 hüvelykes telefon Android-rendszert futtat, és 2018 első negyedévében kezdik majd el az értékesítését. Két változatban lesz majd kapható, amelyeket elsősorban az elkészítésükhöz használt fémmel és az árazásukkal különböztetnek meg egymástól: a titánból készült változat 1595 dollárért (nagyjából 422 ezer forintért), az alumíniumból gyártott telefon pedig 1195 dollárért (körülbelül 316 ezer forintért) rendelhető elő.  

Előretör a VR – Egyre valóságosabb a virtuális világ

A RED nyilatkozata szerint a Hydrogen profi, hidrogén holografikus kijelzővel bír, amely zökkenőmentesen tud váltani a hagyományos 2D-s és a 3D-s tartalmak között. Azt, hogy ez pontosan milyen jellegű 3D-élményt jelent, arról egyelőre semmilyen konkrét információt nem lehet tudni.

2D-től a H4V-ig

A kijelző az ígéretek szerint különböző formátumokat is meg tud majd jeleníteni: sztereó 3D-t és 2D/3D VR-t (virtuális valóságot), AR-t (kiterjesztett valóságot), MR-t (vegyes valóságot) és az újdonságnak számító H4V-t, amely a cég által fejlesztett „holografikus” fájlformátum.

Állítólag a hangzás is különleges lesz, mivel az eszköz egy speciális algoritmussal a sztereóhangot 5.1-es térhangzássá is képes átalakítani. 

A RED kamerák egyik védjegye, hogy minden egyes elem külön vásárolható meg, így várhatóan a telefonhoz is különböző moduláris kiegészítőket lehet majd csatolni, amelyek lehetővé teszik majd az igazán jó minőségű videók és fényképek készítését. Sőt, akár arra is lehetőségük lesz a felhasználóknak, hogy az egyelőre rejtélyes H4V formátumú holografikus képeket készítsenek – azonban ezeket a kiegészítőket később dobják majd piacra, mint magát a telefont. A modularitás jegyében magát a mobilt is lehet használni a meglévő Scarlet, EPIC és Weapon kamerák külső monitoraként vagy vezérlőjeként.

A telefonról emellett még annyit lehet tudni, amennyi a bemutatóképről szabad szemmel is kiderül: fülhallgatókhoz való Jack dugója, USB-C bemenete és igazán nagy kamerája lesz majd, valamint feltélezhetően egy micro SD-kártyaolvasót is beépítettek.

A Hydrogent nyilvánvalóan nem átlagos felhasználóknak tervezték, hanem a RED-kamera rajongóit és más kameraőrülteket céloztak meg vele.

Forrás: Mashable

A figyelmébe ajánljuk:

Milyen jövő vár a telefonokra és a viselhető kiegészítőkre?

Ahogy a mobilkommunikáció, a képalkotási technológiák és a mesterséges intelligencia integrációja egyre inkább előtérbe kerül, úgy kapnak egyre nagyobb teret a felhasználó-központú digitális megoldások. Mindez új lehetőségeket és kihívásokat hoz a számítógépek és a mobileszközök szegmenseiben is.
Olvasson még a témában: