Futurisztikus fülhallgató lehet az új viselhető kiegészítő

Futurisztikus fülhallgató lehet az új viselhető kiegészítő

Futurisztikus fülhallgató lehet az új viselhető kiegészítő

szórakozás

6 perc

A Sound dizájnban látványos és szokatlan, funkcióiban pedig jóval többet tud, mint elődjei.

Az első fejhallgatók hatalmas, ormótlan eszközökként ültek viselőjük fején, az évek során pedig szépen lassan csökkent a méretük  egészen az apró, alig észrevehető darabokig. A Human fejlesztőcsapat úgy gondolta, több lehetőség is rejlik az emberi fülben, ezért érdemesebb lenne egy ahhoz jobban hasonlító megoldást megalkotni.

A Sound elnevezésű modell teljesen körbeöleli a fülkagylót, így épp olyan szorosan kapcsolódik hozzá, hogy ne legyen kényelmetlen, de ne is legyen szükség bármilyen pántra a rögzítéshez. A készülék amellett képes telt hangzást biztosítani, hogy nem terheli fölösleges nyomással a fül részeit, de mégis kizárja a külső zajokat.

A fizikai hangszigetelésen túl elektronikus zajszűrésre is képes, melyet a szerkezet megérintésével lehet állítgatni. A fejlesztők igyekeztek a többi vezérlőfunkciót is hasonlóan egyszerűvé tenni: felvételkor elindul a zene, levételkor szünetel; ha a felhasználó összezárja a két fülhallgatót, akkor kikapcsol az eszköz, ha elveszi őket egymás mellől, akkor bekapcsol. Ezen felül a teljes egészében touchpadként működő külső felület segítségével a zenelejátszás is irányítható.

A vezeték nélkül, Bluetooth-on keresztül kommunikáló eszköz saját akkumulátorral rendelkezik, mely akár 12 óra zenehallgatást is lehetővé tesz, a töltés pedig szintén vezeték nélkül, egy indukciós technológiával működő lappal lehetséges. A fülhallgatót követő formatervezés ráadásul helyet hagyott több mikrofonnak is, így az eszköz telefonálásra is alkalmas.

Több különböző funkciót egyelőre béta fázisban tesztelnek, ezek között szerepel a hangalapú tolmácsszoftver is, különböző aktivitásmérő szenzorok, melyek segítségével nyomon követhető az edzés hatékonysága, sőt még az elalvást is segítenék olyan speciális hangokkal, melyek hamarabb előidézik a REM-fázist.

A készülék tervezői Indiegogo-kampányt indítottak találmányuk finanszírozásához, itt a kitűzött 150 ezer dolláros célt már most több mint másfélszer túlteljesítették, bár még egy hónap hátra van a projektből.