Hódítanak a viselhető kiegészítők

Hódítanak a viselhető kiegészítők

Hódítanak a viselhető kiegészítők

szórakozás

1 perc

Egyre népszerűbbek az angolul „wearables”-nek nevezett kiegészítők. A Forrester Research jelentése szerint az amerikai internetező felnőttek több mint 20%-a hord rendszeresen ilyen kütyüt.

A tanulmány szerint 36%-os arányával a FitBit a legnépszerűbb termék, ezt követi a Nike FuelBand okoskarkötő és az Apple Watch 16%-kal. Utóbbi valamelyest kilóg a sorból, hiszen önmagában véve nem tekinthető önálló aktivitásmérőnek, mégis kulcsszerepet tölthet be az intelligens termékek piacán.

Trendi technológia – Mit tudnak a viselhető eszközök?Az IoT-alapú (Internet of Things) eszközök folyamatos „megfigyelési” funkciói elsőre talán kicsit ijesztőnek tűnhetnek, azonban az elmúlt tíz év technikai fejlődését tekintve cseppet sem meglepő.

A csatlakoztatott (connected) készülékek iránt minden eddiginél nagyobb az érdeklődés, a szinte hozzánk nőtt okostelefonokon keresztül pedig egyébként is önként szolgáltatunk rendszeresen adatokat saját magunkról.

Mégiscsak kellenek az okosórák

A Forbes tanulmánya szerint a csatlakozatott órák önálló, okostelefonos összeköttetés nélkül használata 2030-ra az okostelefonos piac 70%-os zsugorodását eredményezhetik. A BI Intelligence azzal számol, hogy 2020-ig az okoskarórák aránya 50% fölé emelkedik, a különféle hordató IoT-eszközök száma pedig elérheti majd a 225 milliót.

Bár az Apple-nek már sikerült bizonyos szempontból sikeresnek mondható – igaz, hogy csak szűk kör által használt – darabbal előállnia, a „csőben” rengeteg olyan cég található, amely egyelőre várja a saját termékük piaci áttörését és tömeges elterjedését.

A Microsoft például nagyon szeretné növelni jelenlegi, 11%-os piaci részesedését, ezért komoly összegeket fektetett Microsoft Band nevű fitneszkarperecébe. Az eszköz továbbfejlesztett változata várhatóan még idén debütál.

A Samsung Gear 2 novemberben kerül a boltok polcaira, de a Sony, a Pebble, a Huawei, a Tag Heuer és a Swatch is jelentős szerepet kíván betölteni a viselhető kiegészítők piacán.

Forrás: Arc.applause.com