Íme, a Rubik-kocka okos változata

Kapcsolódó cikkek

Íme, a Rubik-kocka okos változata

Íme, a Rubik-kocka okos változata, ami bárkinek megtanítja a trükköket

szórakozás

2 perc

A digitális korszak elérte a világszerte ismert magyar logikai játékot is.

Az izraeli fejlesztésű GoCube a Bluetooth-kapcsolatnak és a beépített szenzoroknak köszönhetően digitális segítséggel is kirakható. Az összes lehetséges kezdőállás száma több mint 43 trillió lehet! Az oktatásban is jól használható innováció az idei BETT nemzetközi kiállításon is bemutatkozott.

A Rubik-kocka rejtélyét sokan próbálták már megfejteni. Vannak, akik csak véletlenül forgatják addig, ameddig kirakják a bűvös kockát; az analitikus játékosok pedig sok esetben 3D-s szemléletmódjuknak köszönhetően diadalmaskodnak.

A logikai játékból sokan szó szerint sportot űznek. Különféle országos- és nemzetközi versenyeken is részt lehet venni, ahol a hagyományos 3x3-as verziótól kezdve a 7x7 oldalas típuson át egészen a 12 oldalú megamix változatig kedvük szerint válogathatnak a lelkes indulók.

A fentiek fényében nem meglepő, hogy a digitális korszak elérte a Rubik-kockát is. A GoCube beépített érzékelőinek és a Bluetooth-kapcsolatának köszönhetően a felhasználó valós időben láthatja okostelefonján vagy tabletjén az egyes oldallapok pontos pozícióját. Sőt, az alkalmazás révén a teljesen kezdők lépésről lépésre haladva sajátíthatják el a kirakás módját. A jutalom pedig nem marad el, ugyanis siker esetén a GoCube beépített LED fényei világítani kezdenek.

Hatalmas sikert aratott a közösségi kampány

Az alapverzió ára 69 dollár, a versenyző kedvű játékosok részére viszont a 89 dollárért elérhető Edge változat ajánlott. Utóbbi esetében az alkalmazás ezredmásodperc pontosságú mérésre képes, de további összetett statisztikák és játékelemzések is elérhetők, valamint hozzá lehet férni a GoCube bajnokság és világranglista adataihoz.

A logikai játék hetvenes évek óta töretlen népszerűségét jól mutatja, hogy a tavalyi Indiegogo-kampányban a kitűzött támogatási cél 3391 százaléka (!) gyűlt össze. A kiszállítást idén áprilisra ígérik a fejlesztők.

Forrás: