Íme, az első okosóra a Louis Vuittontól

Íme, az első okosóra a Louis Vuittontól

Íme, az első okosóra a Louis Vuittontól

szórakozás

2 perc

A Tambour Horizon esete jól példázza, hogy az okosórák technológiai hulláma már a luxusmárkákat is elérte.

Habár a divatház weboldaláról megrendelhető darab ára igencsak borsos (2 900 dollárba, azaz nagyjából 750 ezer forintba kerül), azt mindenképpen jelzi, hogy az intelligens időmérők nem pusztán a nagy technológiai gyártók egyszeri kilengései, hanem tartós, az egész piacot megmozgató újdonságok.

Újabb okosóra luxuskivitelben

Ilyen összegért persze jogosan várja el a vásárló, hogy a tetszetős külső mellett technológiai szempontból is kiváló darabról legyen szó. A Tambour Horizon ennek eleget is tesz, Google Android Wear operációs rendszerével, Qualcomm Snapdragon Wear 2100 processzorral és AMOLED érintőképernyőjével ebből a szempontból is fejlett darabnak számít.

Az óraszíjon megtalálhatók a jellegzetes LV-emblémák, fekete polisztirol bevonatának és polírozott rozsdamentes acélból készült számlapjának köszönhetőn pedig várhatóan strapabíró is lesz. Divat és praktikum szempontjából pedig talán az a legnagyobb előnye, hogy egy olyan szabadalmaztatott rendszerrel büszkélkedik, amely lehetővé teszi a szíj könnyű cseréjét, így gyakorlatilag bármilyen, más Tambour-modellekhez használt szíj csatlakoztatható hozzá.

A kiegészítő – más okosórához hasonlóan – azonnal figyelmeztet az üzenetek és az e-mailek érkezésére, aktivitásmérőként és világóraként is funkcionál. Ez utóbbi esetben az utazás során frissíti az adatokat és tájékoztat az aktuális időjárási viszonyokról is. My Flight funkciójának köszönhetően nyomon követi a repülési és beszállási időket, majd villogással figyelmeztet 15 perccel a check-in előtt. A City Guide dedikált alkalmazása révén pedig a világ bármely részén el lehet igazodni.

Legnagyobb előnye talán nem is ebben rejlik a versenytársakhoz képest, hanem abban, hogy változtatható képernyőjének és cserélhető szíjának köszönhetően gyakorlatilag minden öltözékhez illik, így más és más karakter adható az órának.

A kulcs tehát a testreszabhatóság és az egyedülálló, prémium megjelenés, ugyanakkor mindez nem válik a készülék „okos” mivoltának hátrányára. Az természetesen most még kérdéses, hogy miként alakulnak majd az eladási mutatók, és ezektől függően mennyire követik a technológia trendjeit a nagy divatmárkák.

Forrás: GQ