Íme, egy kaktusz, ami okosabb annál, hogy szúrjon

Kapcsolódó cikkek

Íme, egy kaktusz, ami okosabb annál, hogy szúrjon

Íme, egy kaktusz, ami okosabb annál, hogy szúrjon

szórakozás

1 perc

A Smart Cactus hangszóró több mint dizájnos lakásdekoráció.

Amikor a Google 2016-ban piacra dobta első intelligens hangszóróját, a Google Home-ot, a tervezőcsapat arról beszélt, hogy tudatosan választottak olyan anyagokat és színeket, amelyek egyfajta otthoni kiegészítőként is szolgálhatnak. A technológiai vonatkozásokra eleinte talán kevésbé koncentráltak, inkább a megjelenés volt az elsődleges. A pasztellszínű szövetborítás és a lekerekített formák valóban szépen illeszkednek szinte bármilyen otthoni környezetbe.

Vélhetően az éles szélek mellőzését tartotta szem előtt Jonas Daehnert is, aki a Smart Cactus-szal egyfajta magasabb szintre emeli a dizájnra is építkező tervezési filozófiát. Az okoshangszóró valóban emlékeztet egy cserepes növényre, leginkább az úgynevezett csodakaktuszhoz (Parodia) hasonlítható. A fejlesztés egyesíti magában a technológiát és a dekorációt, és a tervező szerint mutatós eleme lehet a dohányzóasztalnak, a polcnak vagy akár a kandallópárkánynak.

Habár a hengeres forma önmagában véve még nem újdonság, a kaktuszra és a virágcserépre emlékeztető kialakítás mindenképpen különlegesnek számít. A szövetborítást kapó, bordázott szár adja a hangszóró testét, a függőlegesen futó fénysávok pedig a tüskés részekre emlékeztetnek.

Az eszköz tetején található képernyő érintőkijelzőként szolgál. Természetesen a Smart Cactus – a „hagyományos” okoshangszórókhoz hasonlóan – hangutasítással is irányítható. Sőt, a folyamatosan változó LED fények is a kommunikációt szolgálják.

A készülék kérésnek megfelelően felolvassa a friss híreket, vagy rádióhallgatásra, zenelejátszásra is használható. A növényrajongók pedig talán egyedül abba köthetnek bele a dizájnt illetően, hogy nem kaktuszzöldre, hanem fekete színűre tervezték.

Forrás: