Intelligens villa a sikeres fogyókúrához

Intelligens villa a sikeres fogyókúrához

Intelligens villa a sikeres fogyókúrához

szórakozás

4 perc

Az egészséges életmód kialakításánál is jó, ha kéznél van az „ennivaló” innováció.

Rengeteg tanulmány és kutatás igazolja, hogy az elmúlt évtizedekben az elhízás egyre nagyobb problémává vált a nyugati országokban. Ennek számos okát fel lehet sorolni, de kétségtelen, hogy a túlságosan gyors evés az egyik. Ha nem figyelünk oda az étkezésekre, akkor nem jut el az agyunkig a jóllakottság érzése, csak akkor, amikor már bőven többet ettünk, mint amennyire szükségünk lenne. Azon túl, hogy ez elhízáshoz vezet, emésztési problémákat is okozhat. Ezeket orvosolhatja (részben) a Hapifork.

Hogyan működik?

A speciális villák újdonságát és kialakítását nagyjából a normál és az elektromos fogkefék közötti különbséggel lehetne szemléltetni.

A villa érzékeli a mozgást, és hogy mennyi idő telt el a legutóbbi falat óta. Egyfelől rezgéssel is tud értesíteni, ha túl gyorsan eszünk, másfelől pedig akár vezeték nélkül az okostelefonra, akár egy USB-kábelen keresztül a számítógépre tölthetőek az összegyűjtött adatok.

A személyre szabott honlapon ráadásul a „teljesítmény” alapján különböző edzésprogramok is találhatóak. De akár az egész közösségi játékká is alakítható, ahol az ismerősök egymással versenyeznek, hogy melyikük eszik egészségesebben.

A Hapifork sikerrel járt a közösségi finanszírozásban: a Kickstarteren bőven túlszárnyalták a kezdeti céljukat, így a hapi.com oldalon meg is rendelhetőek a színes villák, 100 dolláros (nagyjából 24 ezer forintos) áron.