Itt az idő – Okosórák a Vodafone kínálatában

Itt az idő – Okosórák a Vodafone kínálatában

Itt az idő – Okosórák a Vodafone kínálatában

szórakozás

2 perc

Minden eddiginél gazdagabb óraválasztékkal pörgeti fel a Vodafone a hazai smartwatch piacot, több eddig Magyarországon csak nehezen elérhető készülék is megtalálható most már a szolgáltató kínálatában.

Az okosóra a fitneszpántok mellett az egyik legnépszerűbb viselhető okoseszköz. A kiegészítőként is hordható termékek iránti kereslet a világpiacon folyamatosan nő.

A közelmúltban a Business Insider híroldalon megjelent elemzés szerint a következő öt évben a piac évi 35 százalékos bővüléssel a jelenlegi évi 33 millió darabról 148 milliósra bővülhet. A prognózis alapján az okosórák értékesítése ennél is gyorsabban, évi 40 százalékkal emelkedhet, és így a jelenlegi 59 százalékról 70 százalékra növekedhet a részesedésük a viselhető intelligens eszközök piacán.

Samsung Galaxy Gear S

A csatlakoztatott óra roppant hasznos kiegészítője az okostelefonnak, jelzi a bejövő hívásokat, üzeneteket, figyelmeztet a programokra és képes hanggal vezérelni a telefont – így sok esetben magát a készüléket elő sem kell venni, maradhat a zsebben, táskában. Ugyanakkor, ha szükséges, akkor az eszköz segít megkeresni a mobiltelefont – ahogy a mobil is képes jelezni, hol van épp az okosidőmérő.

A telefonokhoz Bluetooth-on kapcsolódó óra sokat segíthet sportolásnál, edzés közben vagy a kirándulásokon is. Navigál, vezérli a zenelejátszó programot, felépítésétől függően méri a vérnyomást, pulzust, számolja/méri a megtett utat és akár figyelmeztet is, ha a felhasználó még nem mozgott eleget az adott napon. Az eszköz természetesen a hagyományos funkciókra is képes: így az időmérésen kívül stopper vagy ébresztőóra helyett is használható.

A Vodafone által forgalmazott Alcatel, Motorola (Moto 360), Samsung és Pebble okosórákat a kiemelt üzletekben okostelefonnal együtt akár 1 forintos áron is haza lehet vinni Red-előfizetés esetén, valamint önmagukban is megvásárolhatóak. További információkat itt olvashat.