Kelet-Európában terjeszkedne a Xiaomi Kinőtte a kínai piacot a vállalat, ezért olcsó, de funkciókkal gazdagon felszerelt okostelefonjaival, viselhető számítástechnikai eszközeivel és egyéb mobilkészülékeivel hamarosan megjelenik Európában is. https://www.m2mzona.hu/uploads/files/cover_home/2968/articles/20170713154659/xiaomi-europa.jpg

Kelet-Európában terjeszkedne a Xiaomi

2017. július 17. 09:15
1'
Kinőtte a kínai piacot a vállalat, ezért olcsó, de funkciókkal gazdagon felszerelt okostelefonjaival, viselhető számítástechnikai eszközeivel és egyéb mobilkészülékeivel hamarosan megjelenik Európában is.

Termékeinek bevezetését a kelet-európai piacon kezdi a kínai vállalat, Nyugat-Európára pedig majd csak a későbbiekben terjeszti ki értékesítési hálózatát. A társaság egyelőre Lengyelországban, Litvániában, Lettországban, Észtországban, Ukrajnában, Fehéroroszországban, Oroszországban, Magyarországon, Csehországban, Szlovákiában és Görögországban készül bevezetni termékeit – közölte az MTI híre alapján a Trendfm.hu.

A kínai piacon rendkívül sikeres vállalatot eddig a szabadalmi perek kockázata tartotta vissza a külföldi terjeszkedéstől. A múlt héten azonban a Xiaomi bejelentette, hogy szabadalmi megállapodást kötött a mobilhálózati berendezéseket gyártó Nokiával.

A cég internetes értékesítési modelljével alig néhány év alatt tört fel a kínai mobil készülék gyártók élcsapatába. A még nála is fiatalabb riválisok, az Oppo és a vivo azonban mostanra már megelőzték az eladásokban Kínában, a Huawei, a ZTE és a Lenovo pedig a nemzetközi piacokon tarolnak.

„A Xiaomi az elkövetkező három évben kétezer új üzletet nyit és ennek felét partnerek bevonásával külföldön” – közölte a Handelsblatt lapnak adott interjúban Liu Yi vezérigazgató.

A figyelmébe ajánljuk:

Kínában épít okosrégiót a Nokia

A cég az intelligens épületfejlesztésben szerzett tapasztalataival szállt be a projektbe. A nagyjából 1600 négyzetkilométeres TianFu New Area modern infrastruktúrájával meghatározó térséggé válhat a nemzetközi üzleti életben.

Sofőr nélküli okosvillamost mutattak be Kínában

A vasutak gyártásával foglalkozó CRRC járműve a busz és a villamos tulajdonságait egyesíti, így például aszfaltra festett csíkok vezetik az önvezető rendszert, aminek köszönhetően olcsóbb lehetne a pálya kiépítése.

Skóciában is hódít a kínai mobilfizetés

A WeChat közösségi oldal részeként működő mobilfizetési szolgáltatás nem csak Kína területén érhető el, és sokkal több felhasználója van világszerte, mint ahogyan azt elsőre gondolnánk.
Olvasson még a témában:

Az okosotthonok legfurcsább kiegészítői

Néha a jóból is megárt a sok. Ez igaz a Dolgok Internetére is, ahol a fésülködési szokásainkat kritizáló okoshajkefe vagy a kütyüket wifiképességgel felvértező tervek után idén is elszabadult a fejlesztők fantáziája. Íme, néhány a nem éppen szokványos okoseszközök közül: