Kelet-Európában terjeszkedne a Xiaomi

Kelet-Európában terjeszkedne a Xiaomi

Kelet-Európában terjeszkedne a Xiaomi

szórakozás

1 perc

Kinőtte a kínai piacot a vállalat, ezért olcsó, de funkciókkal gazdagon felszerelt okostelefonjaival, viselhető számítástechnikai eszközeivel és egyéb mobilkészülékeivel hamarosan megjelenik Európában is.

Termékeinek bevezetését a kelet-európai piacon kezdi a kínai vállalat, Nyugat-Európára pedig majd csak a későbbiekben terjeszti ki értékesítési hálózatát. A társaság egyelőre Lengyelországban, Litvániában, Lettországban, Észtországban, Ukrajnában, Fehéroroszországban, Oroszországban, Magyarországon, Csehországban, Szlovákiában és Görögországban készül bevezetni termékeit – közölte az MTI híre alapján a Trendfm.hu.

A kínai piacon rendkívül sikeres vállalatot eddig a szabadalmi perek kockázata tartotta vissza a külföldi terjeszkedéstől. A múlt héten azonban a Xiaomi bejelentette, hogy szabadalmi megállapodást kötött a mobilhálózati berendezéseket gyártó Nokiával.

A cég internetes értékesítési modelljével alig néhány év alatt tört fel a kínai mobil készülék gyártók élcsapatába. A még nála is fiatalabb riválisok, az Oppo és a vivo azonban mostanra már megelőzték az eladásokban Kínában, a Huawei, a ZTE és a Lenovo pedig a nemzetközi piacokon tarolnak.

„A Xiaomi az elkövetkező három évben kétezer új üzletet nyit és ennek felét partnerek bevonásával külföldön” – közölte a Handelsblatt lapnak adott interjúban Liu Yi vezérigazgató.