Készítsen saját okoseszközt!

Készítsen saját okoseszközt!

Készítsen saját okoseszközt!

szórakozás

2 perc

Egy kickstarteres projekt olyan szenzort adna a felhasználók kezébe, amellyel saját csatlakoztatott eszközöket készíthetnek – akár házilag is.

Voltak már jó ötletei, hogy milyen készülékeket, tárgyakat lehetne még a világhálóra csatlakoztatni, de úgy érezte, hogy technikai tudás hiányában nem tudja megvalósítani? Esetleg annyira személyre szabott és egyedi felhasználású lenne az eszköz, hogy a szűk célcsoport miatt nem érdemes belevágni a fejlesztésbe? A MetaWear segítségére lehet, hiszen saját alkalmazásokat és megoldásokat hozhat létre egyetlen központi szenzor segítségével.

Egyedi problémák, egyedi megoldások

A MetaWear egy nagyobb pénzérme méretébe rejti azt, ami a legtöbb okoseszköz lelke. Hozzávalói: kisméretű laposelem, belső memória, irányítógomb és különböző szenzorok – például a gyorsulás, pozíció, hőmérséklet mérésére. A kütyü Bluetooth-on keresztül képes más eszközökkel (például okostelefonokkal) kommunikálni.

Az univerzális szenzor adatai innentől kezdve bármilyen formában felhasználhatóak. Egy, az eszközhöz mellékelt szoftverfejlesztő csomag, valamint a honlap oktatási anyagai segítenek abban, hogy a tapasztalt és kevésbé tapasztalt érdeklődők egyedi applikációkat készítsenek.

Nincs lehetetlen ötlet

Összeállíthat akár olyan megoldást, amely a falmászók teljesítményét méri, hogy milyen magasra jutottak fel aznap, és ezt összesíti a korábbi adatokkal. Egy másik felhasználási lehetőség, hogy speciális ékszerek is készülhetnek, amelyek a mobilokkal összekapcsolhatóak. Így például az ékszerbe épített LED-egység különböző színű világítással jelezheti, hogy a beérkező hívás mennyire fontos.

A fejlesztést nagyobb csoportok is hasznosíthatják. A MetaWear videójában egy olyan házhoz szállítási szolgáltatást mutatnak be, amelyik a szatyorra szerelt szenzor segítségével igazolja a megrendelőnek, hogy a termék friss, nem lett leejtve és végig megfelelő hőmérsékleten szállították.

A MetaWear csapatának még akad munkája a finanszírozás előteremtésében, ugyanis a kitűzött 50 ezer dollár helyett csak 16 700 dollárt tudtak összegyűjteni a Kickstarteren.