Készüljön a karácsonyra digitális konyhatündérekkel

Készüljön a karácsonyra digitális konyhatündérekkel

Készüljön a karácsonyra digitális konyhatündérekkel

szórakozás

2 perc

Sokat foglalkoztunk már az okosotthon különböző kiegészítőivel, amelyek megkönnyítik a hétköznapokat. Íme, négy újabb ötlet, hogy miként válhat egyszerűbbé az ünnepi készülődés.

Drop

A Bluetooth-kapcsolattal rendelkező mérleg több mindenre is használható, ugyanis nemcsak az édes sütemények vagy a sós ropogtatnivalók összetevőinek pontos mennyisége mérhető ki vele, hanem tökéletes vendégváró koktélok készítésében is segít. A viszonylag nagy teherbírású eszköz kapcsolódó alkalmazásában válogatott receptek találhatóak, a látványos kártyák révén pedig egyebek közt az is egyértelműen látható, hogy mikor kell abbahagyni például a liszt adagolását.

Magán a mérlegen nincs kijelző, így ha valaki nem az applikációban található receptek alapján süt, akkor a telefonja vagy iPad-készüléke képernyőjén tudja követni a hozzávalók aktuális mennyiségét.

Amazon Echo

Tulajdonképpen egy henger alakú hangszóróról van szó, melynek köszönhetően hangvezérléssel irányítható az okosotthon. A konyhában azonban nemcsak erre használható, hanem időzítőként és információforrásként is szolgál. Ha valaki például tudni szeretné, hány teáskanál felel meg egy evőkanálnak, a gép már válaszol is. De az sem jelent problémát, ha az illető nem tudja, pontosan mi is az a csicsóka vagy a paszternák.

Hapifork

A karácsonyi vacsora alatt különösen nehéz megítélni, mikor eszik valaki már csak azért, mert még van az asztalon étel. Ez a csatlakoztatott Bluetooth-os okosvilla figyelmeztet, ha tulajdonosa netán túl gyorsan és túl sokat enne. Az alapértelmezett beállítás 10 másodperces gyakoriságú méréseket tesz lehetővé, de igény szerint más időintervallum is megadható.

80 dollár (ami egyébként akciós ár, a termék ugyanis eredetileg 100 dollárba kerül) elsőre kicsit soknak tűnik egy ilyen megoldásért, azonban ha valaki hajlamos túlenni magát, vagy nem a megfelelő tempóban étkezni, annak a karácsony utáni fogyókúra során is jól jöhet az intelligens evőeszköz. 

Crock-Pot

Az elektromos, úgynevezett lassú főzőnek (vagy más néven rotyogtató tálnak) köszönhetően távolról – például a kanapéról is – ellenőrizhető, illetve szabályozható a hőmérséklet. Továbbá az sem jelent problémát, ha le kell szaladni a boltba néhány elfelejtett hozzávalóért. Az edény típusától megszokott, hosszú főzés esetén pedig akár az ágyból is beállítható a szükséges idő.