Legjobb pillanatainkat örökíti meg a Google Clips

Kapcsolódó cikkek

Legjobb pillanatainkat örökíti meg a Google Clips

Legjobb pillanatainkat örökíti meg a Google Clips

szórakozás

2 perc

A felcsíptethető okoskamerát nem a főbb történések dokumentálásra tervezték, és nem is biztonsági kamera, viszont vicces, jó pillanatban megörökített képeket készíthet rólunk.

A többi között a Google Store oldalán megrendelhető készülék 249 dollárba kerül. A kamerában komplex mesterséges intelligencia (AI) és a gépi tanulás gondoskodik arról, hogy kezelése egyszerű legyen.

A Clips-et főleg azoknak ajánlja a Google, akik gyermekük vagy kedvenc háziállatuk spontán pillanatait szeretnék megörökíteni, de nem szeretik a világot folyamatosan okostelefonjuk lencséjen keresztül nézni.

A cég megfogalmazása szerint a Clip sem az okostelefon, sem a digitális tükörreflexes (DSLR) gépek helyét nem veszi át. Egyszerűen arra tervezték, hogy a beállított képek, szelfik készítése közötti időben elkapja a megörökítésre érdemes pillanatokat.

Az iOS-szel és Androiddal is kompatibilis eszköz az AI és a gépi tanulás segítségével felismeri az ismerős arcokat, és ha érdekes arckifejezést „lát”, a megfelelő pillanatban bekapcsol, és az elkapott pillanatokból – videószerkesztő szoftver nélkül is – rövid klipeket rak össze.

A hét másodperces alkotásokból aztán készülhetnek állóképek, valamint Apple Live Photo, Google Motion Photo vagy animált GIF formájában megoszthatók. A rendszer az emberi arc mellett megtanulja felismerni a család macskáját, kutyáját, sőt akár a házi kedvenc nyuszit is.

Forrás: TechCrunch