Okosmegoldások gombnyomásra

Kapcsolódó cikkek

Okosmegoldások gombnyomásra

Okosmegoldások gombnyomásra

szórakozás

2 perc

A POP Smart Button a Logitech első Apple HomeKit kompatibilis, programozható gombja, melynek segítségével könnyedén irányíthatóak a különféle otthoni okoseszközök.

Az eredeti elképzelés az volt, hogy a POP segítségével egyszerűen lehessen irányítani a lakásban található világhálóra csatlakoztatott készülékeket, függetlenül attól, hogy a felhasználó rendelkezik-e okostelefonnal, illetve az adott berendezéshez kapcsolódó applikációval. A legújabb POP viszont a HomeKit-integrációnak köszönhetően az Apple Home alkalmazáson keresztül teljesen testreszabható és integrálható egyéb iOS operációs rendszerű intelligens otthoni készülékekhez.

A készlet része egy speciális gomb három tetszőlegesen beállítható funkcióval, valamint egy átjátszó, amely összeköti az apró eszközt a WiFi-hálózattal. A felhasználók ezután kiterjeszthetik az otthoni felügyeletet további okosgombokkal, melyek négy színben érhetők el, az átjátszók pedig korlátlan mennyiségű gombhoz kapcsolhatók.

Mivel a POP már eleve párosítva van az Apple otthoni applikációjával, így használata egyszerű és biztonságos. Az alkalmazás segítségével egyszerűen csak csokorba kell szedni a kívánt parancsokat, és azok az okoskapcsoló megnyomására automatikusan mind megtörténnek. Ha valaki például este tévézés előtt szeretné leengedni az összes redőnyt, felkapcsolni a hangulatvilágítást és bekapcsolni a hangrendszert, azt egyetlen gombnyomással megteheti.

De a gomb a kapcsolódó Logitech POP alkalmazásnak köszönhetően egyéb eszközökkel is párosítható, így például a Sonos vezeték nélküli zenei rendszerekkel vagy a Logitech Harmony hub-alapú távirányítóval. De akár így is szabályozhatóak az Osram lámpák, vezérelhetőek a Hunter Douglas és Lutron redőnyök, az August okoszárak vagy éppen a Philips Hue fényforrások.

A termék négy különböző színben érhető el, a készlet 59,95 dollárba (nagyjából 17 ezer forintba) kerül, minden további gomb ára pedig 39,95 dollár (kb. 12 ezer forint). Hamarosan az Apple boltokban és az almás cég weboldalán lehet majd megrendelni, de várhatóan még az idei évben elérhető lesz majd más üzletekben is.

Forrás: Mac Rumors