Londoni bár teszteli az önkiszolgáló sörcsapot

Londoni bár teszteli az önkiszolgáló sörcsapot

Londoni bár teszteli az önkiszolgáló sörcsapot

szórakozás

1 perc

Az intelligens technológiának köszönhetően a vendégek kevesebb mint egy perc alatt végezhetnek a rendeléssel, a csapolással, sőt a fizetéssel is.

A londoni Piccadillyn lévő Henry Café Bar vendégei már tesztelhetik az önkiszolgáló sörcsap prototípusát. Egy érintőképernyőn rendelhetik meg az italt, majd fizethetik ki az adagoló alatti érzékelőhöz érintve az érintés nélküli kártyát vagy a fizetésre képest NFC-eszközt.

Sört mértékkel, technológiát mértéktelenül

A Pay @ Pump készüléket a Barclaycard tervezte egy korábbi közvélemény-kutatás alapján, amely szerint a brit fogyasztók 28%-a szorgalmazza az érintésmentes fizetést a pubokban. A válaszadók 19%-a akkor azt is hozzátette, hogy szívesen használna önkiszolgáló sörcsapot kedvenc bárjában.

Az önkiszolgálás egészen a rendeléstől kezdve a sör adagolásán át a fizetésig mindössze 60 másodpercet vesz igénybe – mondta el Tami Hargreaves, a Barclaycard munkatársa, és hozzátette: „A vendégek leginkább arra panaszkodtak, hogy a pubokban az italpultnál való várakozási idő az egyik legnagyobb kellemetlenség. Erre akartunk egyszerű megoldást találni” – tette hozzá.

Az önkiszolgáló sörcsapot nemcsak a bárokban és kocsmákban lehetne alkalmazni, hanem külső események, koncertek, fesztiválok alkalmával is, hogy a kiszolgálás gyorsabbá váljon. A Barclaycard a speciális berendezést idén még a British Summer Time Hyde Park fesztiválon is bemutatja.

Forrás: NFC World+