Majdnem a bolygó fele internetezik Folyamatosan növekszik globális szinten az interneteléréssel rendelkezők száma. https://www.m2mzona.hu/uploads/files/cover_home/2327/articles/20161027142852/internetezesi-szokasok.jpg

Majdnem a bolygó fele internetezik

2016. október 27. 15:10
1'
Folyamatosan növekszik globális szinten az interneteléréssel rendelkezők száma, a közösségi médiát is egyre többen használják, ráadásul egyre gyakrabban okostelefonról.

Az ITU (International Telecommunication Union), az Egyesült Nemzetek Szervezete és a Világbank adatai alapján dolgozó InternetLiveStats weboldalon olvasható információk szerint napjainkban közel 3,5 milliárd az aktív internetezők száma, ez pedig mérföldkő a digitális fejlődés útján – számol be róla a Ready Business blog.

Hálózatba kapcsolt élet: így internetezik a világ

Jelenleg körülbelül 7,5 milliárd ember él a Földön, és tízből négyen rendszeresen használják a világhálót, illetve a felmérések alapján 4,6 milliárd embernek, azaz globális szinten tízből hat embernek van mobiltelefonja.

A közösségi oldalakra 1,9 milliárdan csatlakoznak mobilkészülékükről, ami körülbelül 27%-os penetrációt jelent. Igaz, ezek nem mindegyike okostelefon, hiszen a régebbi és egyszerűbb készülékeken is elérhetőek a nagyobb szolgáltatók kliensprogramjai.

2016 elejétől kezdve 178 millió számítógépet, 349 millió táblagépet és 2,2 milliárdnál is több okostelefont adtak el világszerte az InternetLiveStats szerint. Az okoseszközök dominanciája tehát ugyanúgy megkérdőjelezhetetlen, ahogy mára az internetes jelenlét sem lehet kérdés a cégek körében.

A Gartner számításai szerint tavaly 4,9 milliárd világhálóra csatlakoztatott IoT-eszköz volt használatban, míg az idei évre már 6,4 milliárdot jósoltak, ez a szám négy éven belül pedig akár 20 milliárdra is növekedhet – ez a becslés ráadásul még az óvatosabbak közé sorolható.

A figyelmébe ajánljuk:

Hogyan lehet hosszú életű a Dolgok Internete?

A letisztult külsejű okosotthonba való kütyük futurisztikus kényelmet és biztonságot ígérnek, a valós képet árnyalják azonban a gyakori csatlakozási hibák és a nehézkes ügyfélszolgálat. Hogyan lehetne mégis hosszú életűvé tenni az új technológiát?

Így is erősebb lehet az otthoni wifi

Ahogy a gyors és megbízható internet lassan olyan fontos lesz, mint az áram- vagy vízszolgáltatás, úgy bővül és fejlődik a vezeték nélküli routerek piaca.
Olvasson még a témában:

A CES 2018 legfurcsább újdonságai

A Las Vegas-i technológiai seregszemle mindig rengeteg érdekes fejlesztést mutat be a nagyközönség számára, ám jócskán akadnak szokatlan, első ránézésre haszontalannak tűnő eszközök is.

Otthoni okoseszközök a kínai Baidutól

Több cég próbálja uralni az otthoni virtuális személyi asszisztensek piacát. A Google és az Amazon elsődleges versenyterepe az Egyesült Államok, míg a kínai Baidu számára az anyaország a fő terep.