Májusban érkezik a Sony Xperia Ear Duo fülhallgató

Kapcsolódó cikkek

Májusban érkezik a Sony Xperia Ear Duo fülhallgató

Májusban érkezik a Sony Xperia Ear Duo fülhallgató

szórakozás

3 perc

Az eredeti Xperia Ear még saját mesterséges intelligenciával rendelkezett. A koncepció érdekes volt ugyan, de azóta az Apple Síri-vel működő AirPods és a Google Pixel Buds fülhallgatók is túlhaladták.

A cég a tavalyi Mobil Világkongresszus (MWC) során már bemutatta a Duo vezeték nélküli fülhallgató nyitott prototípusát – Xperia Ear Open-style Concept néven. A készülék nemrég vált előrendelhetővé, és május végétől lehet majd kapni 280 dolláros áron.

A nagy különbséget a 80 dollárral olcsóbb Xperia Ear-hez képest – a méretén kívül – a dupla hanghatásra képes „dual listening” technológia adja. Így miközben zenét hallgatunk vagy beszélünk a digitális asszisztenssel, a környező hangok is eljutnak a fülünkbe. A „Special Acoustic Conductor” szintén ebben a funkcióban segít, a hangot a fül mögött generálja, így halljuk azt is, hogy mi történik körülöttünk.

A készüléket kipróbáló újságíró szerint a leginkább egy „túlméretezett, fényes hallókészülékhez” hasonlító Xperia Ear Duo-t meg kell szokni, és szükség lehet egy kis segítségre is a használat megtanulásához. A tesztelő számára az még kérdéses, hogy mennyire biztonságosan marad az eszköz a helyén például terepfutás során.

A négy mikrofonnal felszerelt, izzadás ellen IPX2 cseppálló kivitelezéssel bíró eszköz a Google Assistant virtuális asszisztenssel működik együtt, ezenkívül beépítettek néhány egyszerűbb, mozdulattal irányítható parancsot is. Például a megfelelő fejmozdulattal jelezheti a felhasználó, hogy fogadja vagy elutasítja a bejövő hívást, a készüléket megérintve vagy legyintve közben pedig irányíthatja a zenelejátszást is.

Forrás: TechCrunch