Még sose volt ilyen izgalmas földrajzot tanulni

Még sose volt ilyen izgalmas földrajzot tanulni

Még sose volt ilyen izgalmas földrajzot tanulni

szórakozás

2 perc

Az ázsiai SeoJeon Globe olyan intelligens földgömböt fejlesztett, amely a hozzá kapcsolódó telefonos alkalmazáson keresztül teszi a földrajztanulást igazán interaktívvá.

Napjainkban talán már nem túlzás azt állítani, hogy szinte minden problémára és igényre létezik valamilyen okostelefonos alkalmazás, amely azonnali segítséget vagy szórakozást ígér. Egy nagyon izgalmas és még korántsem teljesen kiaknázott fejlesztési irány lehet a jövőben is az oktató funkciót betöltő applikációk világa, a tanulás, tanítás új élményét kínálva a diákoknak, a szüleiknek és a tanároknak egyaránt.  

Robotok lépnek katedrára egy magániskolában >>Az ázsiai SeoJeon Globe egy olyan menő technológiai újítást dobott nemrégen a piacra, amelyet elsősorban azoknak ajánl, akik interaktív módon szeretnének új ismeretekre szert tenni földrajzból.

A Smart Globe névre elkeresztelt intelligens földgömb bolygónk geopolitikai térképét ábrázolja, és első ránézésre semmilyen különbséget nem lehet felfedezni a cég „hagyományos”, 32 centiméter átmérőjű glóbuszaihoz képest. A fejlesztés akkor válik igazán izgalmassá, amikor valaki egy okostelefonnal és a kapcsolódó ingyenes alkalmazással kapcsolja össze az oktatási eszközt.

Az ázsiai térképészeti piacon élen járó cég állítása szerint a felhasználók a mobilon keresztül játszhatnak a földgömbbel, kvízkérdésekre adhatnak választ, és saját maguk is vadászhatnak izgalmas földrajzi tényekre úgy, hogy a telefont vagy a táblagépet a gömb valamelyik pontjára irányítják.

Az applikációban emellett található egy „Click World Atlas” elnevezésű funkció is, amely lehetővé teszi, hogy a diákok izgalmas földrajzi adatokat ismerjenek meg, térképekhez és képekhez, illetve egy különleges játékhoz férjenek hozzá. A szórakoztató részben feleletválasztós tesztek, igaz-hamis állítások, kirakósok és más játékok tárházából lehet válogatni, és nem csupán földrajzi témakörben.

A SeoJeon Globe a felfedező kedvű gyerekekre gondolva egy olyan funkcióval is kibővítette a telefonos alkalmazást, amelyben a kisdiákok játék útleveleket is készíthetnek maguknak, amelyen keresztül többet megtudhatnak az adott ország földrajzi elhelyezkedéséről, történelmi örökségéről vagy állatvilágáról.

A tervezők persze nem szeretnének megragadni a fejlesztések jelenlegi szintjén, így arra készülnek, hogy a jövőben további kiegészítő funkciókkal látják el az applikációt. A vállalat közleménye szerint az intelligens megoldásuk kiváló példája annak, hogyan teheti a modern technológia és egy világhálóra csatlakozó készülék különösen interaktívvá a tanulás folyamatát napjaink összekapcsolt világában.

Forrás: Connected World