Még többet tud a világ legokosabb sakktáblája

Kapcsolódó cikkek

Még többet tud a világ legokosabb sakktáblája

Még többet tud a világ legokosabb sakktáblája

szórakozás

1 perc

A mumbai startup fejlesztése 2017-ben mutatkozott be, most pedig a járvány miatt újabb fontos funkciót kapott.

A Square Off robotikus sakktábla sokak mindennapjait könnyítheti meg a járvány miatti korlátozások idején is. A rendszer 20 különféle nehézségi fokon tesz lehetővé egyéni játékot, de igény szerint „távoli” kihívásokban is részt lehet venni más felhasználókkal együtt a chess.com weboldalon keresztül.

A COVID-19 világjárvány ezen a területen is új helyzetet teremtett, hiszen számtalan sportesemény, zenei fesztivál és rengeteg rendezvény maradt el. A korlátozások miatti elszigeteltség és az ezzel járó nehézségek mérséklése céljából a fejlesztő cég bevezette a videóhívás funkciót.

Az alkalmazás segítségével a játékosok könnyen kapcsolatba léphetnek egymással szerte a világon. Természetesen a személyes jelenlétet a virtuális kapcsolat sem váltja ki, de még így is teljesen más egy másik emberrel játszani és interakcióba lépni, mint egy géppel.

Bhavya Gohil, a startup vezérigazgatója elmondta, a sok otthonlét egyre inkább arra ösztönzi az embereket, hogy hobbijuk felé forduljanak, így a sakkozók közössége is folyamatosan bővül. A videófunkció bevezetése miatt sok pozitív visszajelzést kaptak. Véleménye szerint az újítás egyfajta előrelépést jelent a világhálóra csatlakoztatott társasjátékok terén.

Méréseik szerint a járvány kezdete óta 30%-kal nőtt a sakkozással töltött idő. A Square Off honlapján többféle eltérő funkciójú sakktábla is elérhető. A legolcsóbb ára 179 dollár, míg a legokosabb verzió 449 dollárba kerül. Amint azt a weboldalon külön kiemelik, a fejlesztés a többi között innovációs díjat kapott a 2018-as Las Vegas-i CES világkiállításon.

Forrás: