Megérkezett a North Focals szemüveg még okosabb verziója

Kapcsolódó cikkek

Megérkezett a North Focals szemüveg még okosabb verziója

Megérkezett a North Focals szemüveg még okosabb verziója

szórakozás

1 perc

A viselhető eszköz az eredetihez képest jóval proaktívabbnak mondható.

A North Focals 2018 októberében debütált. Az egyik lencsébe épített holografikus képernyőnek köszönhetően a szemüveg képes különféle információkat megjeleníteni a hozzá Bluetooth-on keresztül csatlakozó okostelefonról. Akkoriban a lehetőségek még meglehetősen korlátozottnak számítottak, így az üzenetek, a naptárban szereplő emlékeztetők, valamint az időjárás-előrejelzés kivetítését jelentették. Ugyanakkor az eszköz kompatibilis volt az Amazon Alexával, valamint számos applikációval – például az Uberrel – is.

A frissítésnek köszönhetően az okosszemüveg most már képes megjeleníteni a legoptimálisabb útvonalat, hogy a felhasználó valóban a lehető leggyorsabban jusson el oda, ahova szeretne. A Now Moment funkciónak köszönhetően ugyanis a leginkább releváns információk jelennek meg a szemüveg képernyőjén, beleértve az utcaneveket, megállókat és a várható érkezési időt.

Így a felhasználó láthatja a hamarosan érkező közlekedési eszközökre vonatkozó információkat, akár perce pontosan tudhatja, mikor ér oda a munkahelyére, a kapcsolódó információkat pedig a többi érintett személlyel is megoszthatja. A közlekedési adatokhoz csak el kell menteni az otthoni és a munkahelyi címet a Focus alkalmazásában, de a felhasználó a Google Maps-től és a Google Assistant-től is kérhet javaslatokat az optimális indulási időre és útvonalra vonatkozóan.

A frissítés révén a Spotify digitális zenei szolgáltatás vezérlése is biztosított. Ehhez csak be kell jelentkezni a felhasználói fiókba, és el kell indítani a lejátszást a Spotifyhoz csatlakoztatott okoseszközről. A New Momentnek köszönhetően pedig már látható is az aktuális előadó és dalcím. A Loop gyűrűhöz hasonlító vezérlőeszköz segítségével pedig a visszajátszás (vagyis elindítás/megállítás, visszatekerés, átugrás és hangerő-szabályozás) is megoldható.

Ugyanakkor a teljes képhez hozzátartozik, hogy az okosszemüveg-fejlesztések még igencsak gyerekcipőben járnak, és a North továbbra is vizsgálja, mi lehet vonzó a felhasználóknak, és milyen funkciók beépítése felesleges.

Forrás: