MWC: a Lenovo a kiterjesztett intelligenciára fókuszál

Kapcsolódó cikkek

MWC: a Lenovo a kiterjesztett intelligenciára fókuszál

MWC: a Lenovo a kiterjesztett intelligenciára fókuszál

szórakozás

2 perc

A vállalat a héten zajló Mobile World Congress-en (MWC) bejelentette, hogy a kiterjesztett intelligenciát (AI) érintő fejlesztésekre helyezi a hangsúlyt idén.

A barcelonai eseményen a Lenovo új AR (kiterjesztett valóság), VR (virtuális valóság), valamint hangvezérlésű technológiákat mutatott be. A készülékektől az adatközpontig, vagyis az új hangalapú Yoga 2 az 1-ben laptopoktól az átalakítható Moto Modokig és fejlett adatközpont-megoldásokig a kínai vállalat az összes létfontosságú emberi kapcsolatteremtést az AI (Augmented Intelligence) segítségével oldja meg.

Digitális asszisztensek – duplán

A Lenovo PC és okoseszköz üzletága a kereskedelmi és fogyasztói tapasztalatok átalakítását szolgáló, a kiterjesztett valóságot (AR) alkalmazó termékeket fejleszt.

A Mobile World Congress-en debütálnak a mobilos generációnak készült 2 az 1-ben család legújabb darabjai, az új 13 és 15 hüvelykes kivitelben elérhető Yoga 730 és az új, 14 hüvelykes Yoga 530. A Windows 10-el felvértezett átalakítható laptopokat modern dizájnnal, nagy teljesítménnyel és egy táblagépnek megfelelő hordozhatósággal ruházták fel.

Az AI nyújtotta lehetőségeket kihasználva a Yoga 730 érintésmentes, intelligens segítségnyújtást biztosít. Érdekesség, hogy két virtuális asszisztens is helyet kapott a készülékben, a beépített Microsoft Cortana és az Amazon Alexa számos lehetőséget kínálnak, így akár a szoba túloldaláról történő hangfelismerés is lehetséges.

A 2018-as Las Vegas-i CES expón debütált Lenovo Smart Display az okosotthonok megvalósításában és az egyszerűbb, ösztönösebb és megosztott technológiahasználatban segíthet. Az intelligens eszközben a Google Assistant hangfunkcióit full HD-s kijelzővel ötvözték a szórakozási élmény növelése érdekében. A fény- és fűtésvezérlésért felelős okoseszköz akár egy pillantással vagy akár egyetlen szóval is irányítható.

Vérnyomásmérő okostelefon

Az MWC során a néhány éve megvásárolt Motorola bemutatja a többi között, hogy a Moto Modok hogyan segítik az egészségügyi állapot nyomon követését. A Moto Z eszközre csatlakoztatható Motorola Healthy Mod az öt létfontosságú életjel mérésére is képes, beleértve a pontos szisztolés és diasztolés vérnyomást.