MWC: csuklón viselhető mobilt mutatott be a Nubia

Kapcsolódó cikkek

MWC: csuklón viselhető mobilt mutatott be a Nubia

MWC: csuklón viselhető mobilt mutatott be a Nubia

szórakozás

1 perc

A kínai ZTE almárkájaként működő cég sem szeretne kimaradni a hajlítható kijelzők trendjéből, de a versenytársakhoz képest más irányból közelítik meg a koncepciót.

A gyártó egy hibrideszközzel készült a héten zajló MWC Barcelona mobilos szakkiállításra. A készülék alapvetően okoskarkötő, de számos olyan funkciót kínál, amivel kiválthat akár egy okostelefont is.

Az Alpha négyhüvelykes, 960x192-es felbontású OLED kijelzőt kapott, és a Snapdragon 2100-as chipje dolgozik benne. Mindössze egy gigabájt rendszermemóriával és 8 gigabájtos háttértárral bír, az előlapi kamera 5 megapixeles – számolt be róla a 24.hu Tech rovata.

A Nubia saját – viselhető kiegészítőkre tervezett – operációs rendszerét futtatja. A szoftvernek köszönhetően gesztusokkal is lehet vezérelni a funkciókat.

Az „okoskarkötő” különlegességét az adja, hogy nem kell hozzá egy külső eszközt csatlakoztatni, mint az átlagos okosórák esetében. Hívni, üzenni, fotózni is lehet vele, és számos hasznos applikáció (pulzusmérés, alvásmonitorozás) telepíthető rá. Az eszköz párosítható a Nubia Pods nevű vezeték nélküli fülhallgatóval is, amivel a háttértárra lementett zene is hallgatható edzés közben.

A Nubia Alpha egy korábbi fejlesztési szakaszban már a tavalyi berlini IFA kiállításon is bemutatkozott. Az akkori tesztelők úgy nyilatkoztak, hogy bár meglehetősen nagynak tűnt a karpánt, de mégis kényelmesen viselhető.