MWC: telefonál és fizet is a Huawei Watch 2

MWC: telefonál és fizet is a Huawei Watch 2

MWC: telefonál és fizet is a Huawei Watch 2

szórakozás

3 perc

A kínai gyártó a barcelonai Mobile World Congress kiállításon bemutatta legújabb prémium okosóráját, a Watch 2-t.

Az új modell megörökölte elődje klasszikus, elegáns dizájnját, emellett új funckiókat kínál felhasználójának. A készülék kompatibilis a legújabb okostelefonos applikációkkal is. Android Wear 2.0 operációs rendszert használ, Android és iOS operációs rendszerű telefonokkal is kompatibilis.  

A készülék 4G-képes verziójával a felhasználók nyugodtan otthon hagyhatják okostelefonjukat, amikor futni, biciklizni, kirándulni mennek, független kapcsolódási képességének és beépített GPS chipjének köszönhetően az okosórán így is kezdeményezhetnek hívást, küldhetnek üzenetet, vagy használhatnak olyan alkalmazásokat, mint a Telegram vagy a Foursquare. 

A Watch 2 számos szenzor és algoritmus alkalmazásával segíti, hogy az edzések még hatékonyabbak lehessenek. Beépített érzékelői elemzik a felhasználók aktivitását és adatokat gyűjtenek például a megtett távolságról, sebességről, lépés- és pulzusszámról vagy az elégetett kalóriákról.

Az egyetlen érintéssel megnyitható edzésapplikációban a céloknak megfelelően lehet választani a zsírégető vagy kardio módok közül. Edzés közben a készülék jelez, ha a pulzusszám változása miatt lassítanunk vagy gyorsítanunk kéne, illetve valós idejű értesítéseket ad például arról, hogy milyen messze járunk a kitűzött céltól.

A karóra klasszikus dizájnjának köszönhetően egyesíti a stílusos kinézetet az intelligens technológiával. Minőségi alapanyagok felhasználásával készült, azonban úgy tervezte meg a gyártó, hogy sportolás közben is kényelmes legyen a viselése: ívelt hátlapjával illeszkedik viselője csuklójára, valamint elődjénél kisebb a mérete is.

Az okosóra többféle dizájn változatban érkezik, amelyek közül a felhasználó személyiségének megfelelően választhatja ki a neki legjobban tetszőt. A nagyfelbontású kijelzőn a számlap kinézete szintén cserélhető. 

A kiegészítő emellett az Android Pay alkalmazással immár mobilfizetésre is használható, ha a felhasználó hozzárendel egy bankkártyát. A biztonságos fizetés érdekében a gyártó többféle technológiával is ellátta a készüléket: az óra érzékeli, ha a felhasználó leveszi az eszközt a kezéről, és két másodpercen belül kikapcsolja a fizetési funkciót.