Nagy dobás a programozható, világító okosdobókocka

Kapcsolódó cikkek

Nagy dobás a programozható, világító okosdobókocka

Nagy dobás a programozható, világító okosdobókocka

szórakozás

2 perc

A Pixels-kockákra 200 ezer helyett már 2,8 millió dollár gyűlt össze a Kickstarteren.

Az 1974 óta létező fantasy stílusú játék, a Dungeons & Dragons jövő év elején kaphat lendületet az új típusú kockakészlettel. A Pixels az első olyan, szerepjátékokhoz használható, tömegesen gyártott dobókocka, amely vezeték nélküli rádiós kapcsolattal is rendelkezik. 

Ezzel a játékkiegészítő valós időben tud bármilyen Bluetooth-képes eszközzel kommunikálni, ráadásul az asztali verziók mellett kompatibilis lesz az online játékplatformokkal is, mint a Roll20 vagy a Foundry. A Systemic Games fejlesztésében a villogó LED-fények áramellátását akkumulátorok biztosítják, melyek a startup szerint akár 5 órán át is bírják, újratöltésükre a mellékelt tokban van mód.

Az eszközök belsejében helyet kapott elektronikát vízálló, műgyanta burkolat védi a sérüléstől vagy akár a víztől is. A hagyományos méretű, bár a szokásosnál kicsit nehezebb kiegészítők programozása mobileszközzel, a dedikált applikáción keresztül történik. Változtatható rajtuk a számok színe, és az, hogy milyen dobásra milyen fényjátékkal reagáljanak – ezekből léteznek előre létrehozott alapminták, de bárki kedve szerint alkothat új szabályokat is.

A hét darabból álló készlet öt színváltozatban kapható, és tartalmaz egy-egy darab 4, 6, 8, 12, és 20 oldalú, illetve kétféle 10 oldalú formát. A teljes készlet 199 dollárba, míg a 20 oldalú darab önállóan megvásárolva 39 dollárba kerül majd. A speciális tok arról is gondoskodik, hogy a kockák ne kapcsolódhassanak be maguktól, és így ne merüljenek le idő előtt.

A cég a fejlesztés finanszírozására Kickstarter-kampányt indított. A kitűzött 200 ezer dolláros célt rekordidő alatt sikerült összegyűjteni – csupán 6 perc kellett hozzá. Az első 48 óra alatt elérték az 1,8 millió dollárt, az április 8-ig tartó kampány jelenleg már 2,8 millió dollár felett pörög.

A marylandi Systemic Games nincs egyedül a piacon, több tucatnyi kézműves kockakészlet kapható már online. A fejlesztés különlegessége abban rejlik, hogy technológiájukat mindenki számára hozzáférhető teszik; mind a szoftver forráskódja, mind pedig a hardver leírása felkerül majd az online térbe.

Ahogy Jean Simonet alapító elmondta, a Pixels sem jöhetett volna létre, ha más cégek nem tették volna ugyanezt. A dizájn-fájlok többsége már megtalálható a társaság hackaday.io projektoldalán, csakúgy, mint több korábbi prototípus és a végső változat elkészítéséhez vezető út dokumentációja.

Forrás: