Négy az egyben: ezt tudja a magyar okoscsengő

Négy az egyben: ezt tudja a magyar okoscsengő

Négy az egyben: ezt tudja a magyar okoscsengő

szórakozás

4 perc

A Shoka Bell mágnessel rögzíthető a kormányrúdra, és alapfunkciója mellett navigációs eszközként, lámpaként, valamint riasztóként is működik.

Falus Dániel és csapata a Kickstarteren népszerűsíti fejlesztését, amely egyelőre mind az oldal látogatói, mind annak üzemeltetőinek elismerését elnyerte. A 75 ezer dolláros kitűzött célt már bőven túllépték, pedig még több mint három hét van hátra a közösségi kampányból.

A csengő az okoseszközöktől már megszokottan a felhasználó telefonjához csatlakozik. Alapvető funkcióját is sokféleképpen képes ellátni: az apró joystick segítségével a bringás különböző csengetéseket használhat a helyzettől függően. Egy kisgyerekes anyukát kedves hanggal figyelmeztetheti érkezéséről, de egy autót le is dudálhat, ha nagyon nem akarják őt észrevenni egy kereszteződésben. Az előre betáplált „csengőhangok” mellett személyre szabott hangfájlokat is fel lehet tölteni az eszközre.

Nyolc beépített LED-izzó felel azért, hogy a kerékpár látható legyen éjszaka is, de ne legyen vakító a többi közlekedő számára az utakon. A csengő ráadásul lopásgátlóként is használható, ugyanis a kormányra felszerelt rögzítő hám érzékeli a bicikli minden apró mozgását, és 250 méteres körzeten belül hangos sípolással figyelmezteti tulajdonosát.

Akkor sincs nagy probléma, ha a kerékpáros túl nagy felfedezőútra indult a városában, és nem tudja, hogyan tekerjen haza. A kapcsolódó mobilos alkalmazásban speciális beállításokkal személyre szabott útvonalat is ajánl a készülék, melyet a csengőn megjelenő fényes nyilak segítségével követhet a bicikliző. Arra is odafigyeltek, hogy a térkép ne a legrövidebb távot ajánlja, hanem azt, amely elkerüli a veszélyes kereszteződéseket.

Az okoscsengőért jelenleg még a kedvezményes, korai támogatók számára fenntartott áron lehet hozzájutni, szállítással együtt 109 dollárért (nagyjából 30 ezer forintért), a kiszállítás pedig, ha minden jól megy, akkor jövő hónapban várható.