Nem találja a telefonját? Kérjen segítséget az okosgyűrűtől

Kapcsolódó cikkek

Nem találja a telefonját? Kérjen segítséget az okosgyűrűtől

Nem találja a telefonját? Kérjen segítséget az okosgyűrűtől

szórakozás

3 perc

A Motiv amerikai fejlesztőcég újabb funkciókkal bővítette termékeit, és nyitottak a virtuális asszisztensek felé is.

A már meglévő felhasználók számára az eddigieknél fejlettebb, ún. „Alexa-támogatás” is elérhető lesz, vagyis a már létező funkciók mellett használhatják a telefonos helymeghatározást és az aktivitásmegosztást is. A helymeghatározás jelenleg az iPhone-ok és a Motiv Ring között működik a Bluetooth hálózat hatótávolságán belül.

Az Amazon Alexa virtuális asszisztensét nyugodtan lehet majd kérdezni az ún. Active Minute adatokról, kalóriákról, alvásról, lépésszámról. Sőt, a Motiv azt is igyekszik biztosítani, hogy a legfontosabb területeken – úgymint a sport, táplálkozás és alvás – az összetettebb kérdésekre is választ tudjanak adni.

Csak hogy tisztázzuk: ez az alkalmazás nem a hagyományos „Alexa-alkalmazás”, legalábbis nem úgy, ahogy elsőre képzelnénk. Itt nem a hangvezérlésen van a hangsúly. A gyűrű nem fogja meghallani a parancsainkat, és erre értelemszerűen nem is fog tudni hangosan válaszolni. Akik szeretnének hozzáférést az okoseszközökhöz a gyűrűn keresztül, és le szeretnék kérdezni a fenti adatokat, azoknak előbb le kell tölteniük a Motiv alkalmazásait (skill-jeit) az Amazon Echo okoshangszóróra vagy más „Alexa-alapú” készülékre. Ehhez szükség lesz továbbá Amazon accountra, de külön Apple-fiókra is.

Akkor mi is az újdonság?

Az új funkciók egyike, hogyha a felhasználó gyors mozdulatokkal megtekeri az ujján a gyűrűt, akkor a viselhető kiegészítővel szinkronizált telefon 60 másodpercig csörögni és rezegni fog. A tulajdonos így könnyebben megtalálhatja a „valahová elpakolt” mobilt. A mobilapplikációra küldött mérések, információk a közösségi internetezés jegyében természetesen megoszthatók másokkal, így az ismerősök könnyen össze tudják hasonlítani a napi teljesítményüket. További előrelépés, hogy a Motiv immáron partnerségi kapcsolatban van olyan egyéb fitneszalkalmazásokkal is, mint a Pear Sport, a Plus3 és a Lindora, így akár ezeken keresztül is lehet szinkronizálni az adatokat.

A Wareable tavaly tesztelte a 199 dolláros (körülbelül 55 ezer forintos) okosgyűrűt. Kifejezetten tetszett nekik a pulzusszámláló, de csalódottságuknak adtak hangot a további részletes adatok hiánya miatt. Bár ez még mindig nem teljesen megoldott, de az összekapcsolódást az Amazon eszközeivel már előrelépésnek tekinthetjük, ahogy a telefonos helymeghatározást is.

Akik Androidot használnak, szintén csatlakozhatnak a felhasználói csoporthoz, mivel a Motiv a múlt hónapban erről is tett bejelentést.

Forrás: