Okos és szexi: intelligens sportviselet nőknek

Okos és szexi: intelligens sportviselet nőknek

Okos és szexi: intelligens sportviselet nőknek

szórakozás

3 perc

A Las Vegas-i CES világkiállításon tényleg bármit meg lehet találni: itt mutatkozott be például az első „okos” sportmelltartó is.

A kanadai OMsignal startup által kifejlesztett, OMbra ruhanemű az Apple Watch-hoz vagy a Fitbit-hez hasonlóan egészségtudatos életmód folytatására igyekszik sarkallni felhasználóit. A cég még 2014-ben rukkolt elő férfiaknak szánt okospólókkal, mostani termékük célcsoportját pedig értelemszerűen a nők alkotják.

A bajnokság kulcsa: a viselhető technológia

Blogbejegyzésükben leírták, hogy korábbi fejlesztésük révén sok pozitív visszajelzést kaptak, valamint rengeteg megkeresés érkezett hozzájuk, hogy mikor lesz a nők számára is elérhető valamilyen intelligens ruhadarab.

Az okosmelltartó kérdésével már négy évvel ezelőtt is foglalkoztak, ekkor azonban még mutatkoztak tervezési hiányosságok, így a gyakorlati megvalósítás végül elmaradt. Hosszas munkával, sportmelltartó-tervezők, tudósok és mérnökök együttműködésének köszönhetően, 1633 prototípus tesztelését követően viszont végül megszületett a régen várt darab.

A fehérnemű tulajdonképpen saját személyi edzőként funkcionál, a rugalmas anyag alkalmazkodik a mozdulatokhoz, illetve nyomon követi viselője légzésszámát, pulzusát és az edzés közben elégetett kalóriák számát.

A biometrikus információk rögzítése a ruhanemű alsó részébe applikált szenzoros mérőnek köszönhetően történik, az információk pedig a kapcsolódó Omsignal nevű okostelefonos alkalmazásban jelennek meg, az Omrun funkció révén pedig külön mérhető a futási teljesítmény.

A mozgás folyamán elérni kívánt célok előre beállíthatóak, a virtuális személyi edző pedig buzdító beszéddel járul hozzá ezek megvalósításához, ha a felhasználó esetleg veszítene lelkesedéséből.

Az egyetlen kényes pont a történetben a termék ára, ugyanis várhatóan 149 dollárért lehet majd hozzájutni.

Forrás: CBS News