Okosgyűrű a virtuális valósághoz

Okosgyűrű a virtuális valósághoz

Okosgyűrű a virtuális valósághoz

szórakozás

2 perc

A Nod már nem egy felokosított gyűrűt dobott piacra. Az új eszközük, a Backspin különböző „virtuális valóság” eszközök és drónok irányítására is képes.

A Nod még tavaly dobta piacra Ring elnevezésű fejlesztését. A gyűrűbe rejtett univerzális távirányítóval a számítógépektől a kivetítőkön keresztül a tévékig mindenféle eszközöket lehet irányítani, mindezt speciális mozgásérzékelő technológiával és néhány gomb segítségével megteheti a felhasználó. Újabb dobásuk, a Backspin az eddiginél nagyobb közönséget vesz célba. 

Virtuális valóság

A különböző úgynevezett virtuális valóság headsetek (VR), mint például a Google kartonpapírból készült Cardboardja vagy a Facebook által felvásárolt Oculus Rift a korábbiaknál is jobban segítenek a játékosoknak, hogy elmerüljenek a mesterséges világban. A felhasználók a VR-szemüvegen két külön képet látnak, így szinte teljesen valóságosnak ható 3D-élmény jön létre.

Egyre népszerűbb a virtuális valóság

A látvány tehát önmagáért beszél, de ezeknek a játékoknak is vannak még gyenge pontjaik. Például a headseat által kivetített kép miatt nehéz pontosan érzékelni a kéz mozgását, és hamar kizökkenhet a játékos, ha maga elé tartva nem látja a saját ujjait. Egy mozgás- és helyzetérzékelő gyűrű viszont megoldhatja ezt a problémát. A Nod erre saját algoritmust dolgozott ki, amely képes értelmezni a kéz mozgásait, annak ellenére, hogy a mozdulatok többnyire túl véletlenszerűek egy számítógép számára.

A Backspin ráadásul már nemcsak szimpla gyűrű, amely a kéz mozgását követi, hanem rendelkezik apró joystickkel és néhány gombbal is, így kényelmes alternatíva lehet más játékkonzolokhoz is.

Drónok és a jövő

A Nod az eszközhöz tartozó alkalmazáson is módosított, ami a korábbi fejlesztésükre is érvényes. A többi között lehetővé tették a drónok gyűrűvel való irányítását. A felhasználó úgy érezheti majd magát, mintha egy sci-fi film hőse lenne, ahogy a kéz fel-le mozgatásával irányítani tudja a robotrepülőket.

A Nod alapítója, Anush Elangovan azt is kiemelte, hogy ez a technológia nem feltétlenül csak játékszerként hasznos, de egyelőre ez az egyetlen terület, ahol érdemesnek látják a terjeszkedést. A jövőben a Nod és a hasonló gyártók is elkezdhetnek gondolkodni olyan fejlesztéseken, amelyek a munkahelyi életet teszik könnyebbé. Például eljöhet az az idő, amikor a csatlakoztatott gyűrűvel a nagy gyártósorok robotjai is irányíthatóvá válnak.

Forrás: TechCrunch.com / Nod.com